27% van alle Ethereum nu gestaked: koers onder druk

Louise de Graaf


Terwijl de ethereum (ETH) koers zich in een dip begeeft, en bijna 8% van zijn waarde verloor in een week tijd, bereikt het netwerk een nieuwe mijlpaal. Volgens gegevens van crypto exchange Coinbase wordt momenteel 32,6 miljoen aan ETH gestaked, wat meer dan 27% van het totale aanbod is.

Populaire ethereum wallet aangeklaagd, nieuwe grote crypto-rechtszaak

Populaire ethereum wallet aangeklaagd, nieuwe grote crypto-rechtszaak

Overgang naar proof-of-stake Ethereum

Met Ethereum 2.0 is het netwerk overgegaan van een proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme. Het is een belangrijke upgrade geweest die  de Ethereum blockchain verbeterde op meerdere vlakken, zoals schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Staking was een cruciaal onderdeel van deze upgrade. De toename van gestakede tokens toont een groeiend vertrouwen onder gebruikers en biedt een manier voor steeds meer gebruikers om passief inkomen te verdienen.

Over het algemeen is dit een positieve ontwikkeling, maar er zijn ook zorgen over centralisatie. Als dezelfde partij achter een groot deel van de staking pools zit, kan dit leiden tot centralisatie. Deze partijen zouden in theorie onevenredig veel invloed kunnen uitoefenen op het netwerk, wat de decentralisatie en veiligheid van het systeem kan ondermijnen.

ETH koers onder druk

De afgelopen tijd heeft de ETH koers slecht gepresteerd. In mei bereikte de digitale munt nog een lokale piek van meer dan $4.000, en handelt het inmiddels bijna 25% lager. De daling wordt met name toegeschreven door de verkopen van onder andere de Duitse overheid en door schuldeisers van de failliete beurs Mt. Gox. 

Amerikaanse ethereum ETF’s lijken nabij

De laatste horde voor de lancering van een ethereum Spot exchange traded fund (ETF) lijkt echter genomen, wat een ommekeer in de dalende trend zou kunnen betekenen. 

Na maanden van wachten lijkt de lancering van de fondsen nabij dankzij recente wijzigingen in de S-1 registratieformulieren door vermogensbeheerders VanEck en 21Shares. De deadline voor deze indieningen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) was 8 juli, waarbij Bitwise zijn wijzigingen al op 3 juli inleverde. De aanpassingen zijn de laatste stap in het goedkeuringsproces, waarna vermogensbeheerders aandelen van de fondsen kunnen noteren. Hoewel de exacte lanceringsdatum nog onbekend is, gaf SEC voorzitter Gary Gensler aan dat de goedkeuring mogelijk “ergens gedurende deze zomer” kan plaatsvinden.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment