Agent stopt bitcoin oplichting op video van bejaarde vrouw

Louise de Graaf


In de Amerikaanse stad White Settlement, in de staat Texas, heeft een politieagent een oplichter op heterdaad kunnen betrappen. Een oudere vrouw werd gedwongen om maar liefst 40.000 dollar op te nemen en deze de deponeren in een bitcoin (BTC) geldautomaat. De agent was er enigszins op tijd bij, zodat de vrouw niet al haar geld in het apparaat stopte.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Opgelicht voor 40.000 dollarsssss

Op 19 juni werd een oudere vrouw gebeld door een persoon die zich voor deed als medewerker van de Chase Bank. De vrouw moest 40.000 dollar opnemen, om deze vervolgens weer te storten via een bitcoin geldautomaat. Zelfs op haar telefoon zag ze staan dat er gebeld werd door de Chase Bank.

De oplichter regelde een taxi service, die de oudere vrouw bij de bank bracht. Nadat de vrouw het bedrag had opgenomen, werd ze door de oplichter begeleid naar een andere geldautomaat in een supermarkt. Daar moest ze het geld vervolgens weer storten.

Een oplettende burger in de winkel zag de oudere vrouw met het vele geld en hoorde het telefoongesprek. Ze vertrouwde de situatie niet en nam direct contact op met de politie, die vervolgens een kijkje kwam nemen.

Ter plaatse constateerde de agenten inderdaad dat het ging om een scam. Terwijl de politie aanwezig was, bleef de oplichter proberen om de oudere vrouw te overtuigen om de rest van het geld ook te storten via de machine. De politieagent stak hier een stokje voor. Inmiddels had de vrouw toen al 23.900 dollar gestort. Grotere schade kon gelukkig voorkomen worden. Het gestorte bedrag proberen de autoriteiten nu terug te halen.

Bezorgde burger is held van de dag

De betrokken agent, James Stewart, deelde na het incident zijn verhaal. Tijdens het moment kon hij alleen maar denken aan zijn eigen moeder. En dat ze de dader moesten vinden en opsluiten voor een hele lange tijd. Waarschijnlijk is deze vrouw niet het enige slachtoffer van de oplichter.

De hoofdagent in de regio, Christopher Cook, bedankte de bezorgde burger die had gebeld. Het politiedepartement hoopt binnenkort deze persoon ook te kunnen bedanken tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad. 


Post Views: 22

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment