AI supermunt is een feit: crypto-fusie goedgekeurd, lancering nabij

Louise de Graaf


Onlangs was op Crypto Insiders te lezen over de ambitieuze plannen voor een nieuwe AI-cryptovaluta. Drie grote AI-projecten uit de crypto-industrie kondigden aan dat zij willen fuseren tot een enorme AI-supermunt.

Het gaat dan om singularitynet (AGIX), fetch.ai (FET) en ocean protocol (OCEAN). Eigenaren van deze tokens mochten onlangs stemmen over het voorstel van de fusie.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Drie crypto fuseren tot een AI-supermunt

Het voorstel is inmiddels goedgekeurd door de gemeenschap. Dat betekent dat AGIX, FET en OCEAN worden gefuseerd tot de artificial superintelligence alliance (ASI).

AGIX, FET en OCEAN zullen omgezet worden naar ASI-tokens. FET verandert in ASI met een totale voorraad van 2,63 miljard tokens. Vervolgens worden AGIX-tokens en OCEAN-tokens omgezet naar ASI, met een conversieratio van 0,433 tot 1.

ASI zal dan een verwachte marktkapitalisatie hebben van maar liefst $7,5 miljard. Het wordt daarmee direct een top 20 cryptomunt qua marktwaarde.

De conversie naar ASI tokens moet ergens in de komende weken plaatsvinden. Het project wil hiervoor samenwerken met cryptobeurzen. De lancering van ASI staat gepland voor 24 mei.

AI-cryptoprojecten gaan strijd aan met ‘Big Tech’

“Onze missie is om een gedecentraliseerde AI-infrastructuur op grote schaal te creëren, met aandacht voor ethische en betrouwbare praktijken.

Door onze platformen te combineren, geven we ontwikkelaars en gebruikers meer mogelijkheden, wat leidt tot een democratischer en transparanter AI-ecosysteem,” aldus Humayun Sheikh, CEO van Fetch.AI en de nieuwe voorzitter van ASI.

ASI wil zich richten op drie verschillende doelen: het inzetten van AI in commerciële omgevingen, het ontwikkelen van zogeheten language learning models (LLM’s) en het delen en verwerken van AI-data op een gedecentraliseerde wijze.

Met dit initiatief willen de drie crypto-projecten het gevecht aangaan met “Big Tech” en ervoor zorgen dat de grootste technologiebedrijven niet alle controle over AI krijgen. Dr. Ben Goertzel, oprichter en CEO of SingularityNET zegt:

“Onze gezamenlijke visie is altijd geweest om nuttige Artificial General Intelligence (AGI), en vervolgens Superintelligence, op een open, democratische en gedecentraliseerde manier uit te rollen. De fusie van de ASI-tokens brengt ons dichter bij dat doel en versterkt ons vermogen om de poging van Big Tech om controle over AI te verkrijgen, uit te dagen.”


Post Views: 340Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment