Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple

Louise de Graaf


Er zijn al langere tijd zorgen dat quantum-, of kwantum-, computers zo krachtig worden dat ze de beveiliging en encryptie van blockchain-technologie kunnen breken.

Wederom waarschuwt een professor voor de dreiging van kwantumcomputers en Ripple (XRP) deelde afgelopen weekend zijn bevindingen.

Crypto ontbijt: Trump & Biden’s crypto-strijd laait op + Ripple boete nieuws

Crypto ontbijt: Trump & Biden's crypto-strijd laait op + Ripple boete nieuws

Ripple en academisch crypto-onderzoek met UBRI

Ripple, het bedrijf achter de XRP munt, deelt regelmatig academisch onderzoek over crypto en blockchain als onderdeel van zijn University Blockchain Research Initiative (UBRI).

Het initiatief werkt samen met meer dan 50 universiteiten om financiële ondersteuning aan te bieden alsmede onderwijs aan te sporen in crypto- en blockchain-technologie.

Afgelopen weekend deelde Ripple de bevindingen van professor Massimiliano Sala van de Universiteit van Trento in Italië.

Huidige cryptonetwerken kwetsbaar voor kwantumcomputers

In het rapport meldt de professor dat huidige crypto-systemen kwetsbaar zijn voor toekomstige kwantumcomputers.

Deze soort computers kunnen namelijk de cryptografische methoden kraken die cryptomunten en andere activa op blockchain-netwerken beschermen.

Dat kan tot grote inbreuken leiden op deze netwerken en mogelijk tot grote diefstallen van cryptovaluta. Ook Bitcoin (BTC) zou hier gevoelig voor zijn.

“Kwantumcomputers zouden gemakkelijk problemen kunnen oplossen die cruciaal zijn voor digitale handtekeningen, waardoor de mechanismen die de bezittingen van gebruikers op blockchain-platforms beschermen, mogelijk ondermijnd worden,” aldus Sala.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De beruchte ‘Q-day’ en de noodzaak voor een oplossing

Sala geeft toe dat deze computers nog niet bestaan, maar dat de snelle voortgang in de ontwikkeling suggereert dat ze snel realiteit kunnen worden.

Sala verwijst naar een zogenaamde ‘Q-day’, de dag waarop kwantumcomputers krachtig genoeg worden om door cryptografische beveiligingen te doorbreken.

Om deze hypothetische, maar potentieel desastreuze dreiging te ontwijken, adviseert de professor dat ontwikkelaars en bedrijven snel met elkaar samenwerken om kwantumbestendige oplossingen te bedenken.

Hij adviseert zelfs alle huidige cryptosystemen die gebruik maken van openbare keys snel te vervangen met versies die bestand zouden zijn tegen een aanval met kwantumcomputers.

Hij geeft echter toe dat dit soort oplossingen kan leiden tot hogere benodigde computerkracht en grotere datalimieten voor transacties. Dat zou verre van ideaal zijn, maar de professor is optimistisch dat het gaat lukken.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment