Amerikaanse staat koopt bitcoin, BTC ETF-succes en meer

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt hebben een enorm succesvolle week achter de rug. Het crypto nieuws stond de afgelopen week bomvol interessante ontwikkelingen, met de bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) als grootste aandachtstrekker. In deze Crypto Rewind blikken we terug op de belangrijkste nieuwtjes, zodat je volledig up-to-date de nieuwe week kunt inluiden.

We staan pas aan het begin van crypto en AI, aldus Microsoft topman

We staan pas aan het begin van crypto en AI, aldus Microsoft topman

BTC koers stijgt hard na Amerikaanse inflatiecijfers

De stijgende bitcoin koers kan uiteraard niet ontbreken in deze Crypto Rewind-editie. Aan het begin van de week stond bitcoin nog in zijn gevarenzone rond de $61.000, maar inmiddels is deze ver achter ons gelaten.

Met name afgelopen woensdag was een groot succes voor bitcoin. Die dag werden de Amerikaanse inflatiecijfers van april bekendgemaakt, en deze gaven de bitcoin koers een flink duwtje in de rug.

Geheel volgens verwachting kwam de jaarlijkse consumentenprijsindex (CPI) op 3,4 procent binnen. Op maandbasis werd een stijging van 0,3% waargenomen, iets lager dan de verwachte 0,4%. Het was de eerste keer in maanden dat de CPI cijfers niet hoger dan verwacht binnenkwamen.

Na de publicatie van de cijfers steeg de BTC koers met duizenden dollars tot voorbij de $66.000. Inmiddels is ook de $67.000 gepasseerd, en kunnen we wel stellen dat het marktsentiment de afgelopen week volledig is gekanteld.

Pensioenfonds en giganten kopen bitcoin ETF’s

Deze week werd bekend wie er het afgelopen kwartaal allemaal hebben geïnvesteerd in de Amerikaanse bitcoin spot ETF’s. Meer dan 900 professionele investeringspartijen hebben aandelen gekocht van de nieuwe beursproducten, waaronder enkele opvallend grote namen.

Zo heeft een investeringsfonds van de Amerikaanse staat Wisconsin voor een totaal van ongeveer 164 miljoen dollar aan bitcoin ETF-aandelen heeft gekocht.

De meest opvallende investering is afkomstig van het internationale hedgefonds Milennium managament dat 1,94 miljard dollar heeft verdeeld over vijf bitcoin ETF’s.

Daarnaast werd ook bekend dat de grote Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley 270 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in Grayscale’s bitcoin ETF (GBTC).


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Succesweek voor bitcoin ETF’s

De bitcoin ETF’s hebben een sterke week achter de rug. De in januari op de markt gebrachte fondsen hebben voor het eerst in tijden vijf achtereenvolgende positieve handelsdagen gezien.

De totale netto-instroom van de afgelopen week komt uit op 948,3 miljoen dollar, zo blijkt uit data van Farside Investors. Het was de beste week voor de BTC-fondsen sinds halverwege maart, toen de bitcoin koers zijn all-time high van bijna 74.000 dollar bereikte.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

El Salvador verdient honderden bitcoins met vulkaan

Tot slot werd deze week bekend dat Bitcoin-land El Salvador, dat in 2021 als eerste land ter wereld BTC omdoopte tot wettig betaalmiddel, al honderden bitcoins heeft gemined met vulkaanenergie.

Het Midden-Amerikaanse land heeft de afgelopen jaren in totaal 474 bitcoins gedolven door gebruik te maken van een geothermische installatie die werkt op de warmte van de Tecapa vulkaan. Tegen de huidige bitcoin koers zijn deze bitcoins ongeveer 31 miljoen dollar waard.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment