Bank brengt bliksemsnel Bitcoin-netwerk naar 100 miljoen klanten

Louise de Graaf


Nubank, een Braziliaanse neobank, introduceert Bitcoin Lightning voor zijn 100 miljoen klanten in Latijns-Amerika. Het betalingsplatform Lightspark zal voor Nubank ook de Universal Money Address-standaard (UMA) integreren. Dit is een e-mailachtigadres waarmee gebruikers geld kunnen verzenden en ontvangen.

Geduldige bitcoin-investeerders beloond met 120% rendement

Geduldige bitcoin-investeerders beloond met 120% rendement

Samenwerking Nubank en Lightspark

De Braziliaanse neobank Nubank is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met het betalingsplatform Lightspark om het Bitcoin Lightning Network aan zijn 100 miljoen klanten in Latijns-Amerika aan te bieden. Lightspark staat bekend om zijn blockchain oplossingen.

Lightspark verklaarde op 25 juni dat het samenwerkt met Nubank om het Lightning-netwerk te integreren. In eerste instantie zullen zij het netwerk in kaart brengen en potentiële producten ontwikkelen. In de toekomst hebben zij mogelijk meer te bieden. 

Een van de opvallendste producten die Lightspark aan Nubank klanten gaat aanbieden is de UMA. Dit is een betalingssysteem dat op het Lightning-netwerk is gebouwd en geeft gebruikers een e-mailachtigadres voor geldoverdrachten.

Snellere en goedkopere transacties

Thomaz Fortes, de uitvoerend directeur van Nubank Cripto, zei in een verklaring dat de integratie deel uitmaakt van het plan van de neobank om snelle- en goedkope overboekingen via blockchain aan te bieden. Bovendien zijn klanten in staat om internationale aankopen in bitcoin (BTC) te betalen. Deze ontwikkeling sluit aan bij de inspanningen van Nubank om haar digitale bankdiensten te verbeteren.

Lightspark noemde de integratie met Nubank een belangrijke mijlpaal voor het Lightning-netwerk. De samenwerking biedt 100 miljoen mensen de mogelijkheid om het Lightning-netwerk te gebruiken, iets wat het netwerk precies nodig had om de adoptie van het netwerk uit te breiden.  

Lightspark, opgericht door onder anderen voormalig Paypal voorzitter David Marcus, bouwt al sinds de lancering in 2022 aan de infrastructuur voor het Lightning-netwerk. 

Bitcoin whales volgen is nutteloos volgens bekende crypto-analist

Bitcoin whales volgen is nutteloos volgens bekende crypto-analist

Geeft Warren Buffet dan toch toe aan crypto?

De crypto diensten van het bedrijf werden in mei 2022 gelanceerd. Ongeveer 92 miljoen van de klanten van Nubank bevinden zich in Brazilië, terwijl de resterende acht miljoen voornamelijk in Mexico en Colombia zijn gevestigd. 

Uit gegevens van Kaiko Research blijkt dat het grootste deel van het handelsvolume in cryptocurrency plaatsvindt via handelsparen met de Braziliaanse real. Dit paar wordt gevolgd door de Mexicaanse, Argentijnse en Colombiaanse peso’s. 

Nubank wordt gesteund door Warren Buffet’s Berkshire Hathaway en biedt de handel in 14 cryptocurrencies. Nubank werkt sinds november 2023 zelfs samen met stablecoin-uitgever Circle om de toegang tot zijn USD Coin (USDC) uit te breiden.

Warren Buffet, een van de meest succesvolle aandelenhandelaar ooit, staat bekend om zijn ‘haat’ richting crypto. Vorig jaar schreven wij reeds al dat statisch gezien, bitcoin voor Warren Buffet een betere investering was geweest. Langzaamaan lijkt ook hij crypto te omarmen. 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment