‘Biden’s oorlog tegen crypto’ levert Trump miljoenen op

Louise de Graaf


Er is recentelijk een grote financiële donatie gedaan aan de grootste uitdager van de huidige Amerikaanse president Joe Biden. De inzet is om te voorkomen dat de politieke oorlog tegen cryptocurrencies zich voort zal zetten.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Presidentsstrijd al in volle gang, mede met crypto

In de Verenigde Staten zijn de campagnes voor de volgende president al in volle gang. De huidige president Joe Biden zou zelf graag nog een termijn in het Witte Huis willen zitten. Daar tegenover staat zijn uitdager, de voormalig president Donald Trump. De Amerikanen mogen in november richting de stembussen, waarna een spannende ontknoping zal volgen.

De bekende Winklevoss-tweeling waren eerder betrokken bij de start van het wereldwijde Facebook en eigenaren van het bedrijf Gemini. Nu hebben ze via het sociale mediaplatform X laten weten dat zij beide 1 miljoen dollar hebben gedoneerd voor de campagne van Donald Trump.

Belangrijke donaties voor toekomst crypto

De donaties zijn de eerste twee bijdragen die prominente crypto aanhangers publiekelijk hebben gedaan. In een uitgebreide X-post heeft Tyler Winklevoss de achterliggende reden gedeeld:

“De afgelopen jaren heeft het team van Biden openlijk de oorlog verklaard tegen crypto. Het heeft meerdere overheidsorganisaties de wapens gegeven om de goede personen in onze industrie te pesten, lastig te vallen en aan te klagen in een poging deze te vernietigen.”

Opvallend genoeg werden de donaties in bitcoins (BTC) overgemaakt. Dit besluit nam de tweeling, toen de presidentskandidaat bekend maakte donaties in cryptocurrencies te accepteren. Beide donaties werden verstuurd naar het bedrijf “Trump 47 Committee Inc.” Zij verzamelen de donaties en sturen diit weer door. Door maximale bedragen aan donaties, kan het zijn dat een deel ervan moet worden verdeeld over andere doeleinden. Zo kunnen deze ook worden gebruikt voor andere Republikeinse factoren met een positieve invloed.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gemini aangeklaagd door de SEC

Afgelopen jaar belandde de crypto exchange Gemini zelf in een juridische strijd met de Securities & Exchange Commission. Het handelsplatform zou ongeregistreerde effecten aanbieden. Volgens Tyler was dit een mooi voorbeeld van een “eigen gefabriceerde parkeerboete”. De steun voor Trump is daarom dan ook breder gestoeld, dan enkel een oorlog tegen crypto.

De crypto fanatiekeling sloot zijn boodschap op X dan ook af met de woorden:

“President Donald J. Trump is de pro-bitcoin (BTC), pro-crypto en pro-bedrijven keuze.”


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment