Bitcoin all-time high in augustus? Grote Britse bank denkt van wel

Louise de Graaf


Het vertrouwen in een bloeiende zomer voor bitcoin (BTC) is bij veel investeerders de afgelopen weken de kop ingedrukt. De bitcoin koers heeft al wekenlang te kampen met forse verliezen, wat het marktsentiment logischerwijs een dreun om de oren heeft gegeven.

Toch blijft de Britse bank Standared Chartered optimistisch. In tegenstelling tot de massa verwacht de bank dat de bitcoin koers snel zijn verliezen zal herstellen. De financiële gigant voorspelt zelfs dat bitcoin volgende maand een nieuwe all-time high zal bereiken.

Bitcoin analist waarschuwt voor diepere correctie naar deze prijs

Bitcoin analist waarschuwt voor diepere correctie naar deze prijs

Hernieuwde BTC bullmarkt op komst?

De bitcoin koers bevond zich een maand terug nog akelig dicht bij zijn in maart gevestigde recordprijs van nipt onder de $74.000, maar is de afgelopen weken steeds verder weggezakt. Hierdoor heeft het vertrouwen in een hervatting van de bullmarkt, zoals we die in het eerste kwartaal zagen, flinke schade opgelopen.

Desalniettemin houdt Geoffrey Kendrick, hoofd van forex en digitale activa onderzoek bij Standard Chartered, zijn hoofd omhoog. De analist denkt dat bitcoin in rap tempo zijn correctie goed zal maken. Hij verwacht namelijk dat de all-time high van $73.800 ergens in augustus verbroken wordt.

Dan barst het vuurwerk volgens hem pas echt los. Hij denkt namelijk dat de bitcoin koers de magische prijs van $100.000 zal bereiken tegen de tijd van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Kendrick’s voorspelling hangt af van of Joe Biden in de race blijft voor de verkiezingen, wat door de markt als positief wordt gezien voor een overwinning van Donald Trump. Kendrick noemt Trump ‘Bitcoin-positief’ en geeft aan dat er een positieve correlatie is tussen de verkiezingskansen van Trump en de bitcoin koers.

“De logica hierachter is dat zowel regelgeving als mining gunstiger zouden worden bekeken onder Trump,” aldus Kendrick.

Standared Chartered stapt bitcoin- en cryptohandel in

Standared Charted nam twee weken geleden een bijzonder plekje in het Bitcoin nieuws in beslag. Volgens nieuwswebsite Bloomberg zou de megabank namelijk bezig zijn met het opzetten van een handelsloket voor het kopen en verkopen van bitcoin en ethereum (ETH). Sterker nog, het loket zal binnenkort zelfs al geopend worden

De bank benadrukte dat ze nauw hebben samengewerkt met toezichthouders om aan de behoeften van hun grote institutionele klanten te voldoen.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment