Bitcoin-analist verwacht stijging naar $91.500, ondanks recente domper

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers heeft een flinke zwaai om de oren gekregen na de persconferentie van gisteravond van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. De vooruitzichten op renteverlagingen zijn namelijk somberder geworden. Desalniettemin blijft een bekende analist geloven in een spoedige prijsexplosie tot boven de $90.000.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin koers naar $91.500, dan naar $123.832

Het leek gisteren weer de goede kant op te gaan nadat de Amerikaanse consumentenprijsindex lager binnenkwam dan verwacht. Het liet de bitcoin koers stijgen tot nipt onder de $70.000. In de avond werd de volledige stijging echter teniet gedaan door de persconferentie van Powell.

Hij meldde dat er waarschijnlijk slechts één renteverlaging plaats zal vinden dit jaar, terwijl men eerst drie verlagingen had verwacht. De strenge toon bracht de bitcoin koers terug tot zijn kritieke steunniveau van $67.000.

De bekende crypto-analist CryptoCon blijft ondanks de negatieve macro-economische vooruitzichten geloven dat $91.539 het volgende prijsdoel is voor bitcoin, zo liet hij op socialmediaplatform X weten.

Zijn voorspelling is gebaseerd op zijn zogenaamde ‘Magic Bands’ model, dat voortbouwt op eerdere cyclische pieken en bodems om toekomstige prijzen te voorspellen. Volgens dit model bevindt bitcoin zich momenteel in weerstand binnen niveau 2,5. Zodra bitcoin echter deze consolidatieperiode breekt, zal het naar verwachting niveau 3 bereiken op $91.539, gevolgd door het ‘cycle top target’ van $123.832.

Met een actuele koers van $67.600 zou BTC met meer dan 35% moeten stijgen om niveau 3 te bereiken. CryptoCon geeft geen tijdsindicatie wanneer hij denkt dat het prijsdoel afgevinkt kan worden, ‘’maar het is de volgende stap’’.

BTC koers onderuit na teleurstellende persconferentie

CryptoCon laat zich dus allesbehalve afschrikken door de minder optimistische toon van Powell.

De Fed-voorzitter noemde de nieuwe inflatiecijfers ‘’bemoedigend’’ maar benadrukte de noodzaak op meer goede data om te kunnen vertrouwen dat het streefdoel van 2% bereikt zal worden. ‘’Het is een stap in de goede richting, maar het is slechts één meting,’’ zo zei hij onder andere.

Uit de toespraak kan geconcludeerd worden dat de bank nog altijd uiterst voorzichtig blijft en niet te snel de rente wil verlagen met het risico dat de inflatie opnieuw zal pieken.

Dat de persconferentie als een teleurstelling is ontvangen, wordt wel duidelijk met een blik op de bitcoin koers. De stijging tot bijna $70.000, die direct na de publicatie van de inflatiecijfers plaatsvond, werd in de avond in een mum van tijd volledig uitgeveegd.


Post Views: 153

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment