Bitcoin-analisten mikken op $69.000 als all time high vóór de halving

Louise de Graaf


Nu de prijs van de grootste cryptocurrency de $64.500 heeft aangetikt zijn beleggers en analisten enthousiaster en positiever dan ooit. The sky is the limit, lijkt het wel. Maar waar houdt het op voor de cryptomunt?


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Bitcoin halving aanstaande zorgt voor marktoptimisme

De afgelopen dagen hebben verschillende factoren bijgedragen aan het groeiend optimisme onder investeerders. Een van de meest prominente is de aanstaande halving, die in april van dit jaar plaats gaat vinden. Ongeveer elke vier jaar vindt de bitcoin (BTC) halving plaats, waarbij de hoeveelheid nieuwe bitcoins die per blok wordt gecreëerd wordt gehalveerd.

In april wordt de beloning gehalveerd van 6.25 bitcoin per blok naar 3.125. De schaarste die de bitcoin halving creëert heeft historisch gezien altijd gezorgd voor significante prijsstijgingen. Dat zorgt er onder andere voor dat investeerders bullish zijn voor de crypto.

Bryan Legend, CEO van Hectic Labs, vertelt aan CoinDesk:

“De anticipatie leidt altijd tot verhoogde koopactiviteit of ‘FOMO’, om het maar zo te zeggen. Beleggers verwachten dat een afname van het aanbod de prijzen zal opdrijven, en een pre-halvering-rally draagt bij aan een nieuwe bullmarkt met een vernieuwd bullish sentiment. Desalniettemin is de rally die leidt naar het daadwerkelijke halveringsevenement een uitstekend moment om kortetermijnwinsten te realiseren,” voegt Legend eraan toe.

Bitcoin ETF-succes drijven prijs mogelijk nog verder

Verder is het de institutionele koopvraag een reden dat men denkt dat de prijs van de munt nog hoger zal schieten. Het vroege succes van de Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) speelt hier een belangrijke rol in.

“De handelsvolumes van negen bitcoin ETF’s in de VS bereikten ook een nieuw hoogtepunt van $3,2 miljard vorige week, wat aangeeft dat instellingen een sterk bullish sentiment hebben,” vertelt Ryan Lee, hoofdanalist bij Bitget Research.

Het totaal aan geld wat deze beleggingsfondsen instroomt kan al gezien worden als een groot succes op korte termijn. Ook spreekt Lee lovende woorden als het gaat om de aanstaande halveringsevenement.

“Met nog 54 dagen te gaan voor de bitcoin-halving en de verwachting van een renteverlaging door de Federal Reserve in het midden van het jaar, hebben bitcoin-prijzen een ondersteuningsniveau op $50.000 en kunnen ze fluctueren om historische hoogtepunten in maart te bereiken,” sluit Lee af.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment