Bitcoin buit van $2,1 miljard vrijwillig overhandigd aan Duitse politie

Louise de Graaf


De Duitse autoriteiten hebben een enorme vangst gedaan. Ze hebben maar liefst 50.000 bitcoin (BTC) in beslag genomen, ter waarde van ruim $2,1 miljard.

Het is de grootste inbeslagname van crypto ooit door Duitse wetshandhavingsinstanties en trekt internationaal de aandacht.


šŸŽ Begin het nieuwe jaar goed: ā‚¬10,- gratis crypto naar keuze

$2,1 miljard aan bitcoin in beslag genomen in Duitsland

Het onderzoek dat tot deze enorme inbeslagneming leidde, was merkwaardig gericht op de schending van auteursrechten.

De Duitse autoriteiten van de deelstaat Saksen kwamen in het onderzoek twee mannen op het spoor met Duitse en Poolse nationaliteiten.

De twee worden ervan verdacht dat ze de enorme hoeveelheid bitcoin hadden gekocht met geld verkregen via websites voor piracy.

De websites waren al in 2013 operationeel en hebben ongekende winsten opgeleverd voor de heren. Zij hadden de buit verdiend met de inkomsten gegeneerd uit illegaal gekopieerde werken.

De waarde van deze bitcoin ligt zo extreem hoog omdat ze waarschijnlijk al ruim 10 jaar geleden waren gekocht, toen de bitcoin koers nog een stuk lager lag.

50.000 BTC vrijwillig overhandigd aan de politie

De twee verdachten worden nu beschuldigd van het schenden van auteursrechten en witwaspraktijken.

Wellicht nog merkwaardiger aan het verhaal is dat een van de verdachten de bitcoin vrijwillig heeft overhandigd aan de Bundeskriminalamt (BKA), de Duitse federale recherchedienst.

Dat leidt tot veel speculaties over de motieven van deze acties en de mogelijke afspraken die met de autoriteiten zijn gemaakt.

Er is nog geen beslissing genomen over wat de Duitse staat met de in beslag genomen bitcoin gaat doen. Mocht het deze bitcoin willen verkopen op de markt, dan kan dat een flinke druk op de koers veroorzaken.

ā€œDe bitcoin werd in beslag genomen nadat de beklaagden ze vrijwillig hadden overgezet naar officiĆ«le wallets die door de [politie] waren verstrekt. Dit betekent dat er nog geen definitief besluit is genomen over het gebruik van de bitcoin.ā€

Vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen over de grootste bitcoin inbeslagname ooit door de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA).

De DEA heeft maar liefst 8.100 BTC in beslag genomen. Deze hoeveelheid valt echter in het niet bij het bovenstaande verhaal.

Desondanks heeft de Amerikaanse staat nog meer dan 200.000 BTC in handen die het waarschijnlijk wil verkopen.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiƫren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment