Bitcoin crash: Iraanse aanval afgeslagen, BTC stijgt

Louise de Graaf


Afgelopen nacht was het bijzonder onrustig voor bitcoin (BTC). Door een grootschalige Iraanse aanval tegen Israël ontstond er paniek onder traders. De aanval zou namelijk kunnen leiden tot een groter conflict in het Midden-Oosten. Inmiddels is het stof weer wat gaan liggen, wat ook te zien is aan de bitcoin koers.

Bitcoins koers veert op, houdt stand boven $62.000

Afgelopen nacht daalde de BTC koers in een snelle beweging van 67.000 dollar tot een dieptepunt van 60.822 dollar. De daling zette in nadat paniek uitbrak bij investeerders nadat duidelijk werd dat Iran een grote aanval had ingezet tegen Israël.

Uit liquididatiedata van Coinglass blijkt dat deze neerwaartse beweging werd versterkt doordat veel long-posities zijn geliquideerd, oftewel het gedwongen verkopen van de positie van een futureshandelaar doordat de koers te ver daalt. In totaal zijn er op de cryptomarkt de afgelopen 24 uur voor 954 miljoen dollar aan posities geliquideerd. 768 miljoen dollar daarvan waren long-posities.

Nu de Iraanse aanval voorbij lijkt te zijn en het stof is gaan liggen, veert bitcoin meteen weer op. De opleving zette vanochtend vroeg in.

De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. Na een dip tot aan 61.000 dollar, veert BTC nu weer op. - Bron: CoinMarketCap.
De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. Na een dip tot aan 61.000 dollar, veert BTC nu weer op. – Bron: CoinMarketCap.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een prijs van 64.840 dollar op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS). Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is de bitcoin prijs in euro nu 63.027. Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang gratis 10 euro tegoed wanneer je via deze link een account aanmaakt.

Econoom: ‘Zodra cryptomarkt denkt dat conflict voorbij is, gaan we snel terug omhoog’

De grote vraag blijft nu natuurlijk; was dit het? Uiteraard weet helemaal niemand het antwoord op die vraag. Econoom Alex Krüger deelt in een post op X wel zijn verwachting voor hoe de situatie zich verder kan ontvouwen:

“Zodra de markten besluiten dat het conflict grotendeels achter de rug is, gaan we heel snel terug omhoog. Twijfel daar niet over.”

Hoe dan ook blijft de situatie gevaarlijk. Nu de Iraanse aanval is afgeslagen blijft het afwachten wat Israël gaat doen. Hier en daar zijn geluiden te horen dat het land een grote tegenaanval wil gaan uitvoeren tegen Iran. Dit zou het conflict verder kunnen doen oplaaien, met mogelijk weer meer extreme volatiliteit bij bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

Analist Credibull Crypto laat op X weten dat het er voor hem inderdaad op lijkt dat voor nu het ergste van de bitcoin dip achter de rug is. Een herovering van het prijsniveau van 67.000 dollar zou voor hem een extra bevestiging zijn.

Artikel gaat verder na de post.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment