Bitcoin crash laat $200 miljoen verdampen van handelaren

Louise de Graaf


Afgelopen dagen zijn er veel cryptohandelaren geliquideerd door de grote volatiliteit in de cryptomarkt. De waarde van bitcoin (BTC) daalde voor het eerst in een maand naar de $65.000. Daarnaast volgen de meeste altcoins ook de weg omlaag en kleurt de cryptomarkt donkerrood.

Bitcoin NFT’s bereiken $4 miljard in handelsvolume

Bitcoin NFT’s bereiken $4 miljard in handelsvolume

Bitcoin koers onderuit

Afgelopen maandag kende bitcoin een goede dag en steeg het boven de $70.000. De cryptomarkt kleurde groen, waardoor het een goede week leek te gaan worden. Maar op dinsdag verslechterde het sentiment snel. Het leek erop als men rekening hield met de komst van slechts inflatiecijfers uit de Verenigde Staten en negatieve economische vooruitzichten vanuit de Amerikaanse centrale bank.

De consumentenprijsindex (CPI) kwam op ieder vlak echter lager binnen dan verwacht werd. De dalende inflatiecijfers zorgden voor een sterke reactie van de bitcoin koers. De koersprijs schoot met meer dan 2,5% de lucht in en tikte weer de $70.000 aan.

Maar ook nu was het voor korte duur, op woensdag zakte bitcoin met $3.000 en vrijdag nog eens $2.000. Hierdoor kwam de prijs op een maandelijks dieptepunt van $65.000. De totale marktkapitalisatie van crypto daalde naar $1,3 biljoen.

Bovendien heeft de volatiliteit ook gezorgd voor liquidaties van 75.000 handelaren. Liquidatie verwijst naar het gedwongen sluiten van een handelspositie. De handelaar heeft dan niet voldoende kapitaal om zijn handelspositie open te houden. Door de crash van bitcoin is er maar liefst $200 miljoen uit de markt verdwenen door liquidaties.

Altcoins kleuren rood

Door de prijsdaling van bitcoin de afgelopen dagen zijn de meeste altcoins ook gevolgd. Dit is ook te zien op de foto die op 16 juni gedeeld is, waarbij het overzicht van altcoins grotendeels rood kleurt:

Overzicht van de cryptocurrency-markt. Bron: QuantifyCrypto

Op het moment van schrijven lijkt het erop dat sommige altcoins weer herstel tonen. Solana (SOL), met een prijs van $146, staat alweer wat hoger dan op het overzicht van vrijdag 16 juni. Bovendien toont ripple (XRP) ook kracht en noteert een prijs boven de $0,50. Toncoin (TON) is een van de weinige uitzonderingen die de afgelopen maand flink gestegen is. De cryptotoken staat 21,3 procent hoger dan 30 dagen geleden en noteert een prijs van $7,80.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment