Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) en meerdere altcoins crashen wederom wegens geruchten om een Israëlische tegenaanval. Het land scheen van plan te zijn om een tegenaanval uit te voeren op Iran, binnen de komende 48 uur. Dit lijkt echter niet waar te zijn; Israël heeft duidelijk gemaakt dat ze een volledige escalatie willen voorkomen, maar desondanks reageren de crypto koersen negatief. 

Geruchten leiden tot crash, veel onzekerheid

De crypto koersen reageren negatief nadat Israël volgens geruchten had aangekondigd dat ze een tegenaanval gaan uitvoeren op Iran. Daar is echter onzekerheid over, gezien er tegenstrijdige informatie over rondgaat. Daarom zijn de crypto koersen alweer aan het herstellen van de crash.

 

Binnen enkele minuten daalde bitcoin van $64.600 naar $62.700. Vervolgens corrigeerde bitcoin terug naar boven, naar een waarde van $64.100. Bitcoin is op het moment van schrijven $63.900 waard. Ethereum maakte een soortgelijke crash en correctie mee. De koers daalde binnen enkele minuten van $3.100 naar $3.000, om vervolgens weer terug omhoog te veren.

Wegens de onzekerheid zijn de crypto koersen zeer volatiel. Er zijn meerdere tegengeluiden die beweren dat het niet waar is, en Israël nog niets heeft beslist. Ondanks dat zijn de koersen licht naar beneden aan het hellen. Maar er is nog geen sprake van een echte daling, gezien de koersen alweer zijn hersteld van de korte crash.

Dogecoin en shiba inu dalen

Tokens als dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) zijn ook sterk aan het reageren op de bewegingen van bitcoin. Dogecoin daalde door de geruchten met 6% in één uur. Shiba inu onderging een soortgelijke, al dan minder heftige beweging.

In het afgelopen uur zijn, grotendeels door de flash crash, $60 miljoen aan posities geliquideerd. Het betreft $37,31 miljoen aan longposities, die het vaakst slachtoffer zijn van flash crashes.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment