Bitcoin daalt, crypto-programma Starbucks stopt & meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Bitcoin breekt records, maar aantal miljonairs loopt ver achter

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verder onderuit

Bitcoin (BTC) heeft vannacht zijn neerwaartse trend van de afgelopen dagen voortgezet. De bitcoin koers is gedaald tot onder de 65.000 dollar en heeft hiermee zijn eerdere dieptepunt van vrijdag overtroffen. Vanmorgen heef bitcoin een nieuwe low van ongeveer 64.500 dollar neergezet.

Voor het eerst in lange tijd ondergaat bitcoin weer eens een correctie. Afgelopen donderdag werd nog de hoogste prijs ooit gemeten van bijna 74.000 dollar, maar sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan.

Starbucks beëindigt NFT-programma

Starbucks, de beroemde internationale koffieketen uit de Verenigde Staten, heeft in een statement aangekondigd een eind te gaan breien aan zijn non-fungible token (NFT) programma.

In december 2022 lanceerde Starbucks de bèta versie van zijn eigen Web 3.0 initiatief genaamd ‘Starbucks Odyssey’, maar hier zal op 31 maart een punt achter worden gezet,

Het programma stelde klanten in staat deel te nemen aan op koffie geïnspireerde spellen en challenges in ruil voor digitale zegels in de vorm van NFT’s die gebruikt konden worden om toegang te krijgen tot nieuwe voordelen en interactieve ervaringen. Aankopen bij Starbucks leverde bovendien ook punten op waarmee digitale zegels ontgrendeld konden worden.


Bitcoin breekt records, maar aantal miljonairs loopt ver achter

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Solana DeFi record

Het decentralized finance (DeFi) ecosysteem van Solana (SOL) heeft een nieuw record behaald. De handelsactiviteit op decentrale exchanges (DEX’s) is namelijk tot nooit eerder vertoonde hoogtes gestegen.

Uit data van DeFiLlama blijkt dat er de afgelopen 24 uur voor 3,718 miljard dollar aan crypto is verhandeld op DEX’s van Solana. Dit markeert een nieuwe all-time high.

De huidige gekte omtrent memecoins speelt een belangrijke rol bij de opmerkelijke toename van transacties.

Op Solana gebaseerde memecoins zoals bonk (BONK) en dogwifhat (WIF) zijn de afgelopen weken als een raket de lucht in geschoten, en genieten van een immense belangstelling onder crypto-handelaren. De op vrijdag gelanceerde book of meme (BOME) is dankzij een stijging van meer dan 2.000 procent de nieuwste hype in het cryptoland.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment