bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood

Louise de Graaf


De grootste munt op de markt ging vannacht nog kort voor $64.500 over de toonbank. Dat was echter voor korte duur, want nu is bitcoin (BTC) verder gedaald tot onder de grens van $61.000. De daling is voelbaar in de hele markt, die vandaag bijna geen stijgingen ziet. In de afgelopen 24 uur is er iets meer dan een kwart miljard dollar geliquideerd, mede dankzij een aantal harde altcoin-dalingen.

Blik op de crypto markt

 • Bitcoin, de grootste cryptocurrency op de markt, is met 3% gedaald naar een gemiddelde prijs van $60.900 op het moment van schrijven. 
 • Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is bitcoin momenteel te koop voor een prijs van €57.100. 
 • Gisteren vielen de cijfers van de bitcoin ETF’s negatief uit: er is 1.750 bitcoin uit de fondsen gestroomd ($1,07 miljard). GBTC zag de meeste outflows, de inhoud van het IBIT-fonds bleef gelijk.
 • De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 2,2% gedaald naar $2,36 biljoen. Het totale handelsvolume is met 19% gestegen naar $90 miljard. 

Bitcoin begeeft zich momenteel op gevaarlijk terrein, aldus technisch analist Ivan Lagana van Crypto Insiders:

“BTC is sinds vannacht flink wat levels verloren, de koers komt momenteel in een van zijn laatste support zone’s terecht. Verliezen we de support zone rond de 60k dan kunnen we een continuatie naar 59-57k verwachten.”

De overlevers van de bitcoin crash

Ondanks de crash van bitcoin zijn er een drietal altcoins die enige stijging hebben vertoond in de afgelopen 24 uur. Het gaat om:

 • Cronos (CRO), met een stijging van % in de afgelopen 24 uur;
 • Leo token (LEO), met een stijging van % in de afgelopen 24 uur;
 • TRON (TRX), met een stijging van % in de afgelopen 24 uur.

Tron doet het momenteel het best, en is 6% meer waard dan zeven dagen geleden. 

De hardste dalers van vandaag, waaronder lido DAO

De crash van bitcoin hakt er aardig in, maar is momenteel alweer licht aan het herstellen. Desalniettemin zijn er meerdere hard gedaalde tokens, waaronder:

 • Lido DAO (LDO), met een daling van 10,3% in de afgelopen 24 uur;
 • Sei (SEI), met een daling van 9,6% in de afgelopen 24 uur;
 • Beam (BEAM), met een daling van 9,8% in de afgelopen 24 uur;
 • Near protocol (NEAR protocol), met een daling van 9,5% in de afgelopen 24 uur;
 • Hedera (HBAR), met een daling van 9,1% in de afgelopen 24 uur.

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 1,79 FIL of 0,58 TIA!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Het belangrijkste nieuws van vandaag

Een van de belangrijkste nieuwsartikelen die vandaag op Crypto Insiders verscheen betreft het verlaten van de Duitse markt door Bitvavo. Om in Europa uit te breiden wil het bedrijf voldoen aan de nieuwe Markets in Crypto Assets (MICA)-regulaties. Daarom trekt de exchange zich nu terug uit Duitsland, om daar ook aan de wet te kunnen voldoen. Wanneer de exchange weer terug zal keren tot ons buurland, is nog niet bekend.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment