Bitcoin- en cryptofondsen trokken ondanks crash heel veel geld aan

Louise de Graaf


De afgelopen weken zagen crypto-investeringsfondsen veel geld vertrekken. De crash van vorige week maakte bovendien een hoop los in de crypto-markt in het algemeen. Maar crypto-beursfondsen hadden hier afgelopen week opvallend genoeg geen last van, zij zijn juist gegroeid.

Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt

Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt

Crypto fondsen groeiden, ondanks crash

Dat concludeert CoinShares in zijn wekelijkse onderzoeksrapport. Vorige week zijn de zoals gewoonlijk gemeten beursfondsen met 441 miljoen Amerikaanse dollar gegroeid. Dat is de grootste groei sinds begin juni, toen de markt een uitschieter ervoer van ruim 2 miljard dollar aan nieuw kapitaal.

Bovendien was het de enige groei sinds begin juni, want de drie weken ervoor krompen te fondsen. In twee weken was de kapitaalvlucht zelfs elk ruim 500 miljoen dollar. In de tussentijd daalde de bitcoin koers flink, van een maandelijks hoogtepunt van $72.000 naar onder de $60.000. 

Dit keer lijken er verschillende factoren te zijn geweest, zoals de grootschalige verkopen van zowel bitcoin miners als overheden en Mt. Gox-schuldeisers. De koers eindigde de week op het laagste punt sinds eind februari, maar kennelijk was dit geen reden voor investeerders in beursproducten voor cryptocurrencies.

Bitcoin groeide het hardst, altcoins positief

Zoals vrijwel altijd zag bitcoin (BTC) weer het leeuwendeel van het nieuwe geld, 398 miljoen dollar om precies te zijn. Het gros hiervan is naar Fidelity’s spot-ETF genaamd FBTC gegaan. De crypto-fondsen van Fidelity groeiden in totaal met 194 miljoen dollar. Ondertussen kromp Grayscale opnieuw, dit keer met 87 miljoen dollar.

De fondsen van Bitwise groeiden ook opvallend hard, namelijk met 65 miljoen dollar. Alleen Fidelity is harder gegroeid dan Bitwise. De BITB-ETF van laatstgenoemde staat op plek 5 van alle Exchange Traded Funds voor bitcoin, terwijl Fidelity op de derde plek staat.

Als bitcoin hard groeit, dan doen altcoins het meestal rustig aan, of krimpen ze zelfs. Vorige week was vrij positief. Alle categorieën van CoinShares zijn zelfs gegroeid. De geldstromen naar fondsen voor ethereum (ETH) zijn al het hele jaar erg wisselvallig, maar vorige week groeiden deze fondsen met 10,2 miljoen dollar.

Fondsen met meerdere coins groeiden met 12,8 miljoen dollar. Maar zelfs dat bedrag werd overtroffen door solana (SOL), die vorige week van de altcoins opnieuw de kroon spande. Diens beursproducten groeiden met 16,3 miljoen dollar, wat vermoedelijk komt doordat de markt hoopt op de goedkeuring van spot-ETF’s voor SOL.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment