Bitcoin en ethereum ETF’s maken hun historische debuut in Hongkong

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) maakten in januari dit jaar hun langverwachte debuut in de Verenigde Staten.

Nu is het de beurt aan Hongkong, waar niet alleen bitcoin, maar ook ethereum (ETH) spot-ETF’s vandaag zijn gelanceerd.


Bitcoin koers aan de vooravond van ‘parabolische fase’, volgens expert

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin en ethereum ETF’s maken hun debuut in Hongkong

Zes spot bitcoin- en ethereum-ETF’s werden vanochtend genoteerd op de Hong Kong Stock Exchange.

Het gaat dan om de Bosera Hashkey Bitcoin ETF, Bosera HashKey Ether ETF, ChinaAMC Bitcoin ETF, ChinaAMC Ether ETF, Harvest Bitcoin Spot ETF en Harvest Ether Spot ETF.

Het zijn bovendien de eerste zes spot crypto-ETF’s van Azië en het zijn zelfs de eerste ethereum spot-ETF’s in de wereld.

In de eerste uren sinds hun lancering hebben de zes nieuwe ETF’s een handelsvolume bereikt van ongeveer 50 miljoen Hongkongse dollar, wat overeenkomt met 6,4 miljoen Amerikaanse dollar of 5,97 miljoen euro.

Uit data van de Hong Kong Stock Exchange blijkt dat de bitcoin-ETF van China Asset Management het sterkst aantrekt. Bijna 50% van het totale volume gaat voorlopig naar dit fonds.

Hoewel dit geen slechte cijfers lijken te zijn, is het slechts een fractie van het volume dat de Amerikaanse ETF’s bereikten tijdens hun debuut. De bitcoin-ETF’s in de VS zagen een volume van $4,6 miljard op de eerste dag.

BTC & ETH ETF’s “nog” niet toegankelijk voor beleggers uit China

Hoewel gekwalificeerde beleggers buiten Hongkong mogen investeren in de nieuwe ETF’s, geldt dit niet voor investeerders in China. Daardoor blijft wellicht het grote geld uit, maar dat hoeft niet per se zo te blijven.

Yimei Lei, CEO van China Asset Management, vertelt tegen Bloomberg dat zij verwacht dat de ETF’s op den duur wel toegankelijk zullen worden voor beleggers in China.

Ze hoopt dat in de toekomst “nieuwe mogelijkheden” zullen ontstaan voor investeerders uit het Chinese vasteland om “deel te nemen aan dit proces.”

Eric Balchunas, ETF-expert van Bloomberg, meldt dat het ook interessant zal zijn om te zien hoe de ethereum-ETF’s het zullen doen ten opzichte van de bitcoin-ETF’s.

Hij schatte in dat de ETH-ETFs slechts 10% of minder van de instroom zouden aantrekken. Echter, de ethereum-ETF van ChinaAMC blijkt verrassend populair en vertegenwoordigt momenteel ongeveer een vijfde van het totale handelsvolume van alle nieuwe crypto-ETFs in Hongkong.

De relatief nieuwe bitcoin-ETF’s in de VS presteerden in april ondermaats. Ook gisteren ervaarden zij voor de vierde dag op rij een netto-uitstroom. Het is wellicht een teken van het kerende sentiment op de markt en de terughoudendheid onder beleggers.


Post Views: 232

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment