Bitcoin ETF investeerders grijpen hun kans: $295 miljoen instroom

Louise de Graaf


De afgelopen periode was er een hevige neerwaartse trend te zien voor de grotere cryptocurrencies. Ondanks deze flinke dalingen, blijkt nu dat de bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) hier goed bij hebben gevaren. Zij hebben vooral een voordeel gehaald uit de lagere koersen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto

295 miljoen dollar instroom

Volgens data van de website van Farside Investors hebben de bitcoin ETF’s gisteren de hoogste instroom in de afgelopen maand genoteerd. De 11 ETF’s haalden op 8 juli samen een bedrag binnen van ruim 295 miljoen dollar. Dat betekent dat zij na ruim drie weken voor het eerst weer groene cijfers konden noteren.

Het grootste aandeel in het positieve resultaat had de investeringsmaatschappij BlackRock. Hun iShares Bitcoin Trust ETF haalde een netto kapitaal binnen van 187,2 miljoen dollar. De op een na grootste deelname was een flink eind lager en kwam voor rekening van Fidelity.

Hun Wise Origin Bitcoin Fund noteerde een kapitaalstijging van 61,5 miljoen dollar. De top 3 werd gecompleteerd door de Bitcoin Trust van Grayscale met een instroom van 25,1 miljoen dollar.

Risicovolle factoren beïnvloeden prijs BTC

De onzekerheid en paniek in de crypto markt zijn zeker nog niet voorbij. Dit sentiment zorgt ervoor dat cryptocurrencies uiterst gevoelig zijn voor slecht nieuws en negatieve factoren met invloed op de markt.

De risicofactoren zijn verschillend van aard. Zo heeft het voormalige crypto handelsplatform Mt. Gox laten weten dat zij deze maand zullen beginnen met de terugbetalingen aan slachtoffers van hun val. Deze betalingen zullen worden gedaan in bitcoins. Hierdoor zullen er veel meer munten beschikbaar komen, waardoor de prijs mogelijk kan gaan zakken.

Een andere factor die meespeelt is de bitcoin verkoop van Duitsland. De Duitse overheid heeft op dit moment al 26.200 BTC verplaatst naar andere wallets en exchanges. Deze grote hoeveelheid coins heeft een waarde van zo’n 1,5 miljard dollar. Volgens Arkham Intelligence bezit het land nog zo’n 27.460 BTC, dat een waarde vertegenwoordigd van 1,57 miljard dollar.

De komende weken zal uitwijzen wat de daadwerkelijke gevolgen van deze risicovolle factoren zullen zijn. Er is momenteel veel speculatie over de nabije toekomst, zo ook onder experts. Echter verschillen zij wel van mening en voorspelt de ene persoon een grotere invloed dan de ander.


Post Views: 284

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment