Bitcoin ETF mijlpalen, AI opmars & Worldcoin explodeert

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Aave’s crypto stablecoin overwint onzekerheid, bereikt grote mijlpaal

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Bitcoin ETF instroom en uitstroom bereiken mijlpalen

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de nieuwe bitcoin (BTC) ETF’s in de VS afgelopen week een recordinstroom van bijna $2,3 miljard bereikten.

Het BlackRock fonds heeft inmiddels de mijlpaal van 100.000 BTC gepasseerd en beheert meer dan $5 miljard aan bitcoin.

Tegelijkertijd heeft echter de uitstroom uit de Grayscale ETF de $7 miljard gepasseerd. ETF-expert Nate Geraci waarschuwt dat er mogelijk nog meer bitcoin deze week uit het Grayscale fonds stroomt.

Ondertussen staat Genesis op het punt om $1,6 miljard aan aandelen van het Grayscale fonds te verkopen. Volgens Coinbase zal het effect van deze verkoop meevallen, omdat het geld mogelijk naar andere bitcoin ETF’s zal gaan.

Ethereum oprichter enthousiast over AI

Vitalik Buterin, de bekende oprichter van ethereum (ETH), ziet veel potentie in artificial intelligence (AI), of kunstmatige intelligentie.

Volgens Buterin kan AI helpen bij het oplossen van Ethereums “grootste technische” risico. AI kan helpen bij het opsporen van bugs (fouten) die diep in de code van Ethereum verborgen zitten.

Ethereum lanceert op 13 maart een nieuwe grote update voor het netwerk genaamd ‘Dencun’. De ETH koers steeg afgelopen week met 17% door hype dat de Amerikaanse toezichthouder mogelijk in mei de eerste ethereum spot-ETF’s goedkeurt.


Bitcoin stijging zorgt voor miljoenenschade bij crypto shorters

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Solana en Filecoin slaan handen ineen

Gisterenavond laat was op Crypto Insiders nog een bijzondere ontwikkeling te lezen. Solana (SOL), het vijfde grootste crypto-netwerk, gaat samenwerken met Filecoin (FIL), een gedecentraliseerd opslagnetwerk.

Filecoin moet helpen de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van Solana naar een hoger niveau te tillen. Solana kampte enkele weken geleden nog met een netwerkuitval.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

Worldcoin stijgt keihard in prijs en gebruikers

Worldcoin (WLD), de crypto van OpenAI en ChatGPT oprichter Sam Altman, is weer in de smaak. De koers staat vandaag maar liefst 40% in de plus en is afgelopen week zelfs met 185% gestegen.

Ondertussen blijkt dat World App, de eerste crypto wallet voor Worldcoin, inmiddels meer dan 1 miljoen dagelijkse gebruikers heeft.


Post Views: 0





Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment