Bitcoin ETF strijd dwingt concurrent om zijn kosten te verlagen

Louise de Graaf


De strijd tussen de nieuwe bitcoin (BTC) spot exchange traded funds (ETF’s), die op 10 januari goedgekeurd werden, laait verder op.

In een poging om de meeste klanten naar zich toe trekken heeft daarom een van de vermogensbeheerders besloten om zijn kosten te verlagen.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Kosten voor bitcoin ETF omlaag

Invesco en Galaxy Management hebben samen besloten de kosten van hun bitcoin-ETF te verlagen van 0,39% naar 0,25%. Daarmee komen de tarieven in lijn met de goedkoopste bitcoin-ETF’s op de markt.

De bedrijven bieden daarnaast de mogelijkheid om de volledige kosten voor het fonds in de eerste zes maanden, of als het totale beheerde activa op $5 miljard staat, volledig te verwaarlozen.

Het product van Invesco en Galaxy heeft een relatief laag handelsvolume en staat slechts op de zesde plek met ongeveer $280 miljoen in aankoop- en verkoopactiviteit.

In tegenstelling presteren de fondsen van BlackRock en Fidelity een stuk beter. Zo oversteeg BlackRrock onlangs een totaal beheerd vermogen van meer dan $2 miljard. De kosten voor zijn ETF zijn in de eerste 12 maanden slechts 0,12% en worden vervolgens verhoogd tot 0,25%, waarmee het in lijn komt met het nieuwe tarief van Invesco and Galaxy Management

Volgens gegevens gepubliceerd door Bloomberg Intelligence analist James Seyffart, is de ETF van Grayscale momenteel het duurst onder de nieuwe producten die eerder deze maand zijn begonnen met handelen. Het fonds zag dan ook aanvankelijk een enorme uitstroom, wat onder andere ook te maken had met de failliete exchange FTX die zijn inboedel moest verkopen. De ETF van Franklin Templeton is het goedkoopst met een tarief van slechts 0,19%.

Optimisme in bitcoin markt

Terwijl de ETF’s voor een grote rage zorgen, zag de bitcoin koers onverwachts een correctie na de lancering ervan.

Experts wijzen echter op twee cruciale ontwikkelingen die de digitale munt op middellange termijn waardevoller kunnen maken. De aankomende Bitcoin halving, gepland in april, zal de beloningen voor miners halveren en daarmee het aanbod van nieuwe bitcoins verminderen. Historisch gezien leidt de halving elke vier jaar tot een prijsstijging door de afnemende beschikbaarheid van bitcoins.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment