Bitcoin ETF’s beleven een van de slechtste dagen sinds lancering

Louise de Graaf


De Amerikaanse bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben een nieuwe tegenslag ervaren. Gisteren zagen de fondsen namelijk een flinke kapitaaluitstroom, wat de dag tot een van de slechtste ooit maakte sinds de lancering. De fondsen hebben het beduidend zwaar deze week, wat tekenend is voor het huidige sentiment op de cryptomarkt.

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen

Bitcoin ETF’s zien honderden miljoenen verdwijnen

De bitcoin ETF’s hebben een bloederige dag achter de rug. Uit data van Farside Investors komt namelijk naar voren dat de beursfondsen gisteren $226,2 miljoen uit hebben moeten zwaaien.

BlackRock was de enige die kapitaal wist binnen te harken. Het IBIT-fonds verwelkomde gisteren namelijk $18,2 miljoen.

Fidelity’s FBTC was opmerkelijk genoeg met afstand de slechtst presterende bitcoin ETF. Het fonds zag maar liefst $106,4 miljoen verdwijnen, wat het slechtste resultaat sinds 1 mei markeert. Ook Bitwise, ARK Invest & 21Shares, Invesco & Galaxy, VanEck en Grayscale zagen hun fondsen krimpen.

De bitcoin-fondsen hebben deze week overduidelijk een ommezwaai gemaakt. Vóór aanvang van de huidige week leken de fondsen niet te stoppen, met een recordreeks van 19 handelsdagen aan instromen.

Op maandag werd er een punt achter de verbluffende streak gezet, met een nipte uitstroom van $64,9 miljoen. Een dag later kwamen de uitstromen meer dan 3 keer zo hoog binnen op $200,4 miljoen. Op woensdag gaven de lager dan verwachte inflatiecijfers uit de Verenigde Staten het crypto-sentiment een tijdelijk boost, wat zich direct vertaalde in een gezamenlijke netto-instroom van $100,8 miljoen.

BTC koers in zwaar weer

De donkere wolken hangen tevens boven de onderliggende bitcoin koers. Afgelopen dinsdag ging bitcoin hard onderuit tot onder de $67.000, waarna de koers een dag later later rap herstelde dankzij positieve inflatiedata uit de Verenigde Staten. Die avond deelde Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, een nieuwe tik uit met zijn nog altijd strenge persconferentie.

Inmiddels handelt bitcoin al bijna een dag onder de $67.000 en is het optimisme ver te zoeken in de cryptomarkt. in tegenstelling tot altcoins houdt bitcoin zich echter nog knap overeind. Op het moment van schrijven is bitcoin in gevecht met het cruciale prijslevel van $67.000.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment