Bitcoin ETF’s brengen mainstream adoptie, aldus Coinbase topmannen

Louise de Graaf


Jaren heeft de markt erop moeten wachten, maar sinds deze maand zijn bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) verhandelbaar op Amerikaanse beurzen. Velen beschouwen de beursfondsen als ware game-changers voor de institutionele adoptie.

Twee executives van Coinbase Institutional beamen dit en zijn van mening dat de komst de deuren heeft geopend voor crypto om een breder publiek te bereiken.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

‘’Crypto kan mainstream worden’’

The Block sprak in een interview met Brett Tejpaul, hoofd van Coinbase Institutional, en Greg Tusar, hoofd van institutionele producten, over de langverwachte introductie van bitcoin spot ETF’s.

De twee topmannen ontvangen de beursfondsen met open armen en beschouwen de komst als het volgende hoofdstuk van de assetklasse.

“Ik denk dat het meest interessante aspect, dat een beetje verloren lijkt te gaan door de wens om aandachttrekkende koppen te hebben, is dat het de eerste keer is dat crypto mainstream kan worden,” vertelde Tejpaul.

Bitcoin spot ETF’s bieden zowel institutionele als particuliere investeerders een eenvoudige en veilige manier om in bitcoin te investeren.

Tusar voegde eraan toe dat hij verwacht dat deze producten veel activa zullen verzamelen, maar dat dit niet van de ene op de andere dag zal gebeuren. In plaats daarvan kan het maanden en zelfs jaren duren.

Rol van Coinbase bij bitcoin ETF’s

Bij het leeuwendeel van de gelanceerde bitcoin ETF’s neemt Coinbase de rol van custodian op zich. Dit impliceert dat Coinbase de verantwoordelijkheid draagt voor het bewaren van de bitcoins die fungeren als onderpand voor de fondsen.

Volgens de twee executives is de lancering operationeel gezien vlekkeloos verlopen. Er ging echter wel veel werk aan vooraf. Tejpaul zei het volgende hierover:

‘’Je kunt de hoeveelheid inspanning en tijd die zowel Coinbase als alle klanten in de dagen en weken voorafgaand aan de lancering stopten om ervoor te zorgen dat alles soepel verliep aan beide zijden, niet onderschatten, niet alleen voor Coinbase zelf, maar ook voor iedereen die samenwerkte, inclusief market makers, dienstverleners, enzovoort.”


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment