Bitcoin ETF’s gaan miljarden aantrekken

Louise de Graaf


Het crypto-landschap staat mogelijk aan de voorrand van een significante evolutie met de recente introductie van bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETFs). Deze ontwikkeling kan potentieel miljarden aantrekken uit de traditionele financiële (TradFi) sector, althans dat stelt voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes. Maar wat houdt dit precies in, en waarom is het zo belangrijk?

Bitcoin en de wereld van ETF’s

Bitcoin staat bekend om zijn  gebrek aan correlatie ten opzichte van traditionele activa zoals aandelen. Dit kenmerk maakt het bijzonder aantrekkelijk voor investeerders uit de bredere financiële markten.  Arthur Hayes benadrukt in een blogpost dat spot Bitcoin ETF’s nieuwe handelsmogelijkheden kunnen openen.

Hayes merkt op dat, met de komst van Bitcoin ETF’s, er een voorspelbaar en langdurig arbitragevenster kan ontstaan, vooral op minder liquide cryptobeurzen die de grotere Oosterse concurrenten volgen. Deze situatie kan miljarden dollars aan kapitaalstromen door arbitrage-traders aantrekken, wat een significante invloed zou hebben op de wereldwijde cryptomarkt en de BTC koers.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Arbitrage trading wordt lucratief

Arbitrage vindt plaats wanneer een waardepapier op de ene markt wordt gekocht en tegelijkertijd op een andere markt wordt verkocht voor een hogere prijs. Door het tijdelijke prijsverschil van hetzelfde actief tussen de twee markten kunnen handelaars winsten vastzetten.

“Voor het eerst in lange tijd zullen de bitcoinmarkten een voorspelbare en langdurige arbitragemogelijkheid hebben. Hopelijk worden miljarden dollars aan stromen geconcentreerd in een periode van een uur op exchanges die minder liquide zijn en prijsvolgers van hun grotere concurrenten in het Oosten. Ik verwacht dat er sappige spot arbitragemogelijkheden beschikbaar zullen zijn,” voegde hij eraan toe.

Ondanks het optimisme over de langetermijnpotentieel van Bitcoin ETF’s, blijft Hayes voorzichtig over de korte termijn vooruitzichten van bitcoin. Hij voorspelt een prijscorrectie van 30%, een sentiment dat gedeeld wordt door vele andere handelaren. Het is een spannende tijd in de wereld van crypto, met mogelijke veranderingen die de gehele markt kunnen transformeren.

Nu gratis: volg al je investeringen

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment