Bitcoin-ETF’s in trek: Morgan Stanley onthult miljoeneninvestering

Louise de Graaf


In een recent ingediend document bij de Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat Morgan Stanley, een enorme investeringsbank en financieel dienstverlener, Amerikaanse spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) heeft aangekocht ter waarde van honderden miljoenen dollars.

Bitcoin zit in ‘’doodsaaie’’ periode, maar mogelijk niet lang meer

Bitcoin zit in ‘’doodsaaie’’ periode, maar mogelijk niet lang meer

Morgan Stanley’s interesse in de bitcoin-ETF’s

Morgan Stanley, dat in 40 landen wereldwijd opereert en 1,2 biljoen aan activa onder beheer heeft, toonde in januari al duidelijk interesse in spot bitcoin-ETF’s.

“De spot bitcoin-ETF’s lancering in Amerika is een potentiële paradigmaverschuiving in de globale perceptie en het gebruik van digitale activa”, aldus Andrew Peel, Morgan Stanley’s hoofd van digitale actriva, in een mededeling aan investeerders in januari.

Uit de meest recente SEC 13F Filing blijkt dat Morgan Stanley daadwerkelijk in de spot bitcoin-ETF’s heeft geïnvesteerd. 13F filings worden elk kwartaal ingediend bij de SEC door institutionele beleggingsmanagers die meer dan $100 miljoen aan aandelen activa in beheer hebben.

Morgan Stanley heeft $269,9 miljoen geïnvesteerd in de Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC). Daarmee is het op dit moment de derde grootste bezitter van GBTC na Susquehanna en Horizon Kinetics, zo laat data van Fintel zien.

Daarnaast heeft Morgan Stanley ook $2,3 miljoen geïnvesteerd in de ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), blijkt uit de documenten.

Institutionele beleggingen in spot bitcoin ETF’s groeien door

Morgan Stanley is niet de enige grote institutionele belegger die recentelijk heeft onthuld te zijn ingestapt in spot bitcoin-ETF’s.

Één van de grote investeerders in spot bitcoin ETF’s is Millennium Management, een wereldwijd opererend hedgefonds. Verspreid over verschillende bitcoin-ETF’s heeft Millennium Management zo’n $2 miljard geïnvesteerd, blijkt uit hun filing bij de SEC. De investeringen zitten onder andere in ARKB en GBTC, net als Morgan Stanley.

Naast Millennium Management en Morgan Stanley hebben bijvoorbeeld ook Bracebridge Capital en The State of Wisconsin Investment Board recentelijk hun investeringen in spot bitcoin-ETF’s bekendgemaakt. Het gaat hierbij om respectievelijk $434 miljoen en $163 miljoen aan bitcoin-ETF investeringen.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment