Bitcoin ETF’s kunnen bullmarkt inluiden

Louise de Graaf


Niet lang geleden werden de spot bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETFs) eindelijk goedgekeurd en de lancering hiervan is niets minder dan razend succesvol te noemen. Volgens recente gegevens bereikte het dagelijkse handelsvolume van alle in de VS gevestigde spot bitcoin ETFs een hoogtepunt dat sinds medio januari niet meer gezien is, en dat betekent goed nieuws voor BTC-beleggers.


Uitleg: waarom bitcoin volgens dit model nog steeds spotgoedkoop is

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Toenemend momentum in de altcoin markt

De goedkeuring van meerdere spot bitcoin ETFs lijkt niet alleen de bitcoin markt ten goede te zijn gekomen, maar heeft ook een positieve invloed gehad op de altcoin markt. Analisten van Glassnode hebben aangegeven dat er sinds februari meerdere indicatoren zijn die wijzen op een verschuiving van institutioneel kapitaal naar ‘hoger-risico’ investeringen, en zoals we wel weten kleeft er een stuk meer risico aan altcoins dan bijvoorbeeld bitcoin.

Dit is een belangrijk teken dat de interesse in de bredere cryptocurrency markt, inclusief altcoins dus, aan het toenemen is. De zogenaamde ‘Altcoin Indicator’ van Glassnode signaleerde sinds oktober vorig jaar een positief momentum met een korte pauze vlak na de lancering van de bitcoin ETFs toen er grote hoeveelheden GBTC werden verkocht. Dit momentum werd begin februari weer opgepikt, wat suggereert dat we mogelijk aan de vooravond staan van een bredere bullmarkt in de hele cryptomarkt. Ronduit positieve signalen dus.

Leidende BTC ETF’s en marktinvloeden

Onder de spot bitcoin ETFs, registreerde BlackRock’s iShares Bitcoin ETF (IBIT) het hoogste volume, op de voet gevolgd door Grayscale’s omgezette GBTC fonds. De instroom in deze ETF’s loopt in de vele miljarden. Dat zijn dus miljarden die direct de crypto markt instromen. De impact van deze instroom, zeker als deze nog even aanhoudt, kan werkelijk enorm zijn op de koers van BTC, en zodoende op de rest van de crypto markt. Het handelsvolume in de ETF’s stond deze week zelfs op het hoogste punt in een maand tijd. Van afzwakking of het dalen van de interesse in de ETF’s lijkt voorlopig dus nog geen sprake te zijn.

De recente ontwikkelingen rondom spot bitcoin ETFs en de positieve invloeden op de altcoin markt duiden op een belangrijke verschuiving binnen de cryptocurrency sector. Met de toenemende institutionele belangstelling en het herstel van het handelsvolume lijkt de crypto markt op weg naar een nieuwe bullmarkt. En dat is nog zonder de Bitcoin halving later dit jaar in de berekening mee te nemen.


Post Views: 249Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment