Bitcoin ETFs wankelen, VS wil $2 miljard BTC dumpen & meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Bitcoin houdt stand, maar 50% van Amerikaanse staten zit in recessie

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

April begint met rode koersen

De cryptomarkt begon april gelijk in het rood, en de koersen zijn van de daling nog niet hersteld. Ook vandaag staan de meeste munten iets in de min.

Bitcoin (BTC) worstelt momenteel nog met de $66.000. Daarentegen staat solana (SOL) wel voorzichtig in de plus en het nieuwe ethena (ENA) is zelfs met meer dan 40% gestegen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin ETFs zien weer voorzichtig instroom, behalve ARK

Ook de nieuwe bitcoin spot exchange-traded funds (ETFs) begonnen april met rode cijfers. Op 1 april kwam de totale netto uitstroom voor alle ETFs op 85,7 miljoen uit.

Op 2 april zagen we weer een netto instroom, maar heel denderend was het niet. De totale netto instroom kwam gisteren op slechts $40,3 miljoen uit

Hoewel de uitstroom bij het Grayscale fonds gisteren flink afnam, nam de uitstroom bij het ARK fonds juist flink toe. De bitcoin-ETF van ARK behaalde gisteren een recorduitstroom van $87,5 miljoen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april €10,- gratis crypto

ETFs behaalden volume van $111 miljard in maart

Overigens blijkt dat maart een zeer indrukwekkende maand was voor de beursfondsen. De ETFs behaalden namelijk een handelsvolume van maar liefst $111 miljard in maart.

Dat is bijna drie keer zoveel als in februari en januari, zegt ETF-expert Eric Balchunas van Bloomberg. Het volume kwam in februari op $42,2 miljard uit.


MicroStrategy bedacht creatieve manier om meer bitcoin te kopen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Dump aanstaande? Amerikaanse overheid verplaatst $2 miljard aan bitcoin

Gisteren werd plotseling meer dan 30.000 BTC ter waarde van ongeveer $2 miljard verplaatst door de Amerikaanse overheid.

Volgens onderzoekers gaat het om bitcoin die de overheid in beslag had genomen van James Zhong. Zhong was verbonden aan Silk Road, de oude beruchte darkweb marktplaats.

Aanvankelijk werd een transactie van 0,001 BTC gestuurd naar Coinbase voordat de bitcoins naar een nieuw adres werden verplaatst.

De markt speculeert dat dit een testtransactie was en dat de overheid mogelijk op het punt staat deze berg aan bitcoin te verkopen. Dat kan voor verkoopdruk zorgen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Nieuwe Ethereum munt schiet top 100 binnen en maakt een handelaar heel blij

We benoemden het al kort, maar gisteren lanceerde ethena (ENA), een nieuw DeFi-protocol gebouwd op Ethereum (ETH).

De munt staat onmiddelijk in de top 100 met een marktkapitalisatie van $1,2 miljard. De ENA koers is in de afgelopen 24 uur met meer dan 40% gestegen.

Het meest opvallende is wellicht de airdrop die het gisteren hield waarbij een gelukkige winnaar bijna $2 miljoen aan ENA tokens ontving.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance wil meesnoepen van memecoin gekte

Hoewel menig crypto-belegger enigszins bezorgd is over de memecoin gekte op de markt, wil Binance er juist op inspelen.

De grootste cryptobeurs ter wereld looft een beloning van maar liefst $1 miljoen uit om memecoins aan te trekken naar zijn BNB Chain.


Post Views: 368

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment