Bitcoin ETF’s worden steeds vaker aangeraden als investering

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) Spot exchange traded funds (ETF’s) waren na hun lancering op 11 januari een groot succes. Het zorgde voor instroom van miljarden aan kapitaal in de digitale munt, met een nieuwe all-time high (ATH) in maart als gevolg. 

Daarbij is het ook opvallend om te zien dat financiële adviseurs geleidelijk de bitcoin fondsen beginnen te adopteren, aldus Samara Cohen van BlackRock. Normaliter zijn zij terughoudend als het op volatiele investeringen aankomt. De terughoudendheid ligt ook aan de reputatie van fraude en schandalen in de cryptowereld.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF’s steeds meer aangeraden door financiële adviseurs

Momenteel komt ongeveer 80% van de aankopen van de ETF’s waarschijnlijk van zelfsturende investeerders die hun eigen allocaties hebben gemaakt. De overige 20% van de aankopen komt van hedgefondsen, makelaarskantoren en geregistreerde beleggingsadviseurs. 

Cohen benadrukte daarnaast dat beleggingsadviseurs een verantwoordelijkheid hebben naar hun klanten om grondige risicoanalyses uit te voeren. Investeringen met een langdurige staat van dienst zijn daardoor makkelijker te verantwoorden.

Het verstrekken van risicoanalyses is cruciaal om te bepalen welke rol bitcoin kan spelen in een portefeuille en wat een geschikte allocatie is. Daarbij zijn de risicotolerantie en liquiditeitsbehoeften van een belegger ook van belang.

De reis naar crypto-adoptie

Met de recente ontwikkelingen zien we dat de BTC ETF’s een brug vormen tussen crypto en traditionele financiën. Dit geldt vooral voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de digitale munt zonder het risico te moeten beheren over twee verschillende ecosystemen.

Bitcoin bevindt zich op een langzame reis naar adoptie. Er is een psychologisch aspect waarbij mensen langzaam moeten wennen aan het investeren in bitcoin, wat tijd kost om comfortabel te worden met deze nieuwe paradigmaverschuiving.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

MicroStrategy verhoogt BTC investeringen tot $700 Miljoen

MicroStrategy is een van de beursgenoteerde bedrijven die, ondanks de risicovolle aard van bitcoin, toch massaal in blijft investeren. Onlangs hadden ze nog aangekondigd $500 miljoen op te halen via een aandelenverkoop om extra munten mee te kopen. Enkele dagen later verhoogde het bedrijf zijn inzet met 40%, wat het totale bedrag nu op $700 miljoen brengt.

De investering wordt gefinancierd door de uitgifte van converteerbare obligaties, die in de toekomst kunnen worden omgezet in aandelen. De obligaties worden privé aangeboden aan institutionele beleggers en hebben prioriteit bij terugbetaling in geval van faillissement.


Post Views: 278

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment