Bitcoin-ETF’s zien voor vierde dag op rij netto-instroom

Louise de Graaf


Begin dit jaar lanceerde de spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s). Na een wervelend begin, waarin veel kapitaal richting de ETF’s stroomde, stokte dit rondom de bitcoin halving. Nu een maand later lijkt het erop dat de instroom zich weer herstelt.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Aanhoudende instroom bitcoin ETF’s

Uit de meest recente data van de website SoSoValue blijkt namelijk, dat men voor de vierde dag op rij een netto-instroom van kapitaal naar de bitcoin ETF’s heeft kunnen registreren. In totaal stroomde er netto bedrag van 257,34 miljoen dollar naar de verschillende fondsen.

Het één na grootste fonds, BlackRock’s IBIT, zag het meeste kapitaal binnenstromen. Zij konden maar liefst 94 miljoen dollar bijschrijven aan nieuw kapitaal. In de afgelopen drie weken stroomde er vrijwel niets naar het bitcoin ETF-product. Naast BlackRock stroomde er ook nog 67 miljoen dollar naar het Fidelity’s FBTC fonds en 62 miljoen dollar naar de bitcoin ETF’s van Ark Invest en 21Shares.

Waar de bitcoin ETF van Grayscale sinds de lancering meestal grote uitstroom van kapitalen noteerden, kon het gisteren spreken van een positieve instroom. Aan het einde van de dag stopte hun netto-instroom op 4,64 miljoen dollar.

De bitcoin ETF van Valkerie wist ook een positieve instroom in de dubbele cijfers te registreren. Zo’n 18,5 miljoen dollar kon worden toegevoegd aan het totale kapitaal. Overige fondsen als die van Bitwise, Franklin Templeton, Invesco en Galaxy Digital hadden ook een positieve instroom, maar deze bleef steken op enkele miljoenen dollars.

Veel grote investeerders in eerste kwartaal 2024

De positieve netto-instroom van de afgelopen dagen is een vervolg op de vele bedrijven die publiceerden dat zij in het eerste kwartaal van dit jaar investeringen hadden gedaan in de bitcoin ETF’s. Door wetgeving in de Verenigde Staten zijn bedrijven verplicht op een zogenaamde 13F publicatie uit te voeren, waarin zij specifieke investeringen openbaar moeten maken.

Uit de publicaties bleek dat IBIT maar liefst 414 verschillende grote investeerders ontving in het eerste kwartaal. Volgens Bloomberg analist Eric Balchunas is dit een zeer uitzonderlijk hoog aantal.

Op dit moment is Millennium Management de grootste investeerder in bitcoin ETF’s. Hun totale investering van 1,94 miljard dollar is verdeeld over vijf verschillende ETF’s. Ook de Amerikaanse bank Morgan Stanley bezat aan het einde van het eerste kwartaal voor 270 miljoen dollar aan bitcoin ETF’s. Een opvallende naam in het rijtje is de Amerikaanse staat Wisconsin. Voor maar liefst 163 miljoen dollar investeerde zij in de bitcoin ETF van BlackRock en Grayscale.

In totaal bezitten de bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten nu een totaal kapitaal van 12,4 miljard dollar. 


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment