Bitcoin gaat naar $20.000 volgens onderzoek van Deutsche Bank

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft sinds begin dit jaar een koersstijging laten zien van bijna 60%. Desalniettemin blijkt uit onderzoek van Deutsche Bank onder consumenten dat ongeveer een derde verwacht dat Bitcoin aan het einde van 2024 weer onder het koersniveau van $20.000 zal zakken, dat meldt Bloomberg.


Bitcoin ETF’s zetten herstel voort, positief signaal voor de koers

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Consumenten zijn pessimistisch over BTC

Op dit moment staat BTC bijna op een recordhoogte van $70.537,30, slechts tien dagen voordat de Bitcoin halving plaatsvindt. Dit is een unieke vanwege het feit dat Bitcoin nog nooit eerder voorafgaand aan een halvering nieuwe all time highs heeft laten zien. Tijdens de vorige vier keren dat bitcoin werd gehalveerd liet de koers juist na afloop van het evenement een sterke groei zien. Veel experts vinden de sterke stijging opmerkelijk. Dit verklaart wellicht waarom bitcoin de afgelopen maand zijwaarts beweegt. 

Een koers van onder de $20.000 zou Bitcoin betekenen dat Bitcoin terugzakt naar het laagste niveau van afgelopen bearmarkt. In het onderzoek van Deutsche Bank, dat eind maart werd gepubliceerd, zijn ruim 3.600 mensen ondervraagd. Slechts 10% van de respondenten verwacht Bitcoin aan het einde van 2024 op $75.000. 40% heeft vertrouwen in een voortzetting van de bullmarkt en 38% is van mening dat Bitcoin volledig zal verdwijnen. Tegerlijkertijd ziet minder dan 1% Bitcoin als een bubbel die zal gaan barsten. Dit toont aanzienlijke verdeeldheid over het uithoudingsvermogen van Bitcoin onder consumenten. 

Bitcoin ETF’s in Hong Kong en Engeland

Met de stijging van bijna 70% ten opzichte van vorig jaar heeft Bitcoin veel andere traditionele asset classes out-performed. De reden voor de recente stijging ligt vooral aan de komst van nieuwe instromen middels de in januari goedgekeurde Bitcoin ETF’s. De SEC keurde 10 januari alle aangevraagde Bitcoin ETF’s goed, waarmee dit de wereld opende voor institutionele beleggers. Veelbelovend voor BTC is dat nu ook in Engeland en Hong Kong Bitcoin ETF’s zijn aangevraagd. Na goedkeuring van ook deze ETF’s kan Bitcoin hier op termijn mogelijk nog meer van profiteren. 

Tegenstanders van de coin stellen dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft en puur een speculatieve asset is waar op termijn onvermijdelijk liquidaties zullen gaan plaatsvinden. Met het vierjaarlijkse evenement wat Bitcoin naar verwachting op 19 april ondergaat zal het nieuwe aanbod in ieder geval verminderen, waardoor bitcoin nog schaarser zal worden. 

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 7.545Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment