Bitcoin hacker kraakt jouw verloren wachtwoord op bijzondere manier

Louise de Graaf


Joe Grand, een bekende YouTuber en bitcoin hacker, heeft een speciaal talent als het gaat om bitcoin terug te halen uit een oude wallet. Zo heeft hij meer dan $3 miljoen aan bitcoin terug kunnen halen, ondanks dat cryptowallets al jaren vergrendeld zijn. In dit artikel nemen we je mee in de bijzondere verhalen van deze YouTuber, Joe Grand.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hackprojecten voor bitcoin

De YouTuber heeft iets meer dan 389.000 volgers, maar is het afgelopen jaar weinig actief geweest. In een video op zijn YouTube kanaal vertelt hij over zijn verschillende projecten.

Zo geeft Grand het voorbeeld van een man die zijn wallet in het water gooide. Om precies te zijn ging het om een wallet van het merk Ledger. De wallet lag zeven maanden onder water, maar toen besloot de man om het weer terug te halen van de bodem.

Hij huurde een duikteam in, vond zijn wallet en stuurde het op naar Grand. Het resulteerde erin dat de man, die zijn wallet had weggegooid in het water, weer al zijn crypto’s terugkreeg.

Een ander voorbeeld ging over een familie waarvan de zoon was overleden. Ondanks dat de zoon nog het wachtwoord aan zijn broer vertelde, lukte het de familie niet om in de wallet te komen. Ook hier hielp Grand eraan mee en met brute force lukt het om de wallet te openen.

Brute force is een methode om een wachtwoord of cryptografische sleutel te kraken door systematisch alle mogelijke combinaties van karakters te proberen totdat de juiste combinatie is gevonden.

1,6 miljoen dollar gekraakt

Waar Grand het meeste succes mee had, was het project waarbij er $1,6 miljoen aan cryptovaluta op een wallet stond. Dit project deed hij niet alleen, want zijn vriend Bruno hielp hem mee. Bruno groeide op als hacker en heeft zo op jonge leeftijd cryptocurrencies gemined.

Niet zomaar via zijn eigen computer, maar hij hackte het schoolsysteem. Hierdoor kreeg Bruno toegang tot de servers en dus tot alle schoolcomputers om erop te gaan minen.

Samen begonnen zij aan het project, waarbij Michail een wallet voor hun had met het verzoek om het wachtwoord te herstellen. Hij had een 20-karakter wachtwoord, via wachtwoordgenerator RoboForm, met allerlei cijfers, letters en tekens opgeslagen in een versleuteld tekstbestand. Het probleem was dat het tekstbestand beschadigt raakte en hierdoor zijn wachtwoord verloor van zijn wallet.

Het ging destijds om enkele duizenden euro’s, maar dat liep snel op vanwege de stijgende bitcoin (BTC) prijs. De waarde die hij in de wallet had zitten, was in korte tijd $1,6 miljoen waard. Brute force werkte niet, omdat er geen enkele herinnering was van het wachtwoord. Bruno stelde voor om de wachtwoordgenerator RoboForm te hacken.

Bank brengt bliksemsnel Bitcoin-netwerk naar 100 miljoen klanten

Bank brengt bliksemsnel Bitcoin-netwerk naar 100 miljoen klanten

Bijzondere hackmethode werkt

Ze begonnen de software te hacken van het programma RoboForm en dat leverde al snel wat op. Het bleek dat er in eerdere versies van de software minder willekeurige wachtwoorden werden gegenereerd. Dit was een hoopvolle gedachte om Michael’s wallet terug te krijgen.

Zo pasten Grand en Bruno de software zo aan dat het in een mum van tijd miljoenen wachtwoorden kon genereren. Ondanks veel aanpassingen, frustraties en heel veel werk ontdekte Bruno de juiste aanpak.

De aanpak, die het mogelijk maakte om alle mogelijke wachtwoorden te genereren in de tijd dat Michael zijn wallet had aangemaakt, bleek een succes. Michael kreeg weer toegang tot zijn wallet door de gegenereerde wachtwoorden uit te testen.

Grand en Bruno kijken ernaar uit om aan nog meer soortgelijke projecten te werken. RoboForm heeft inmiddels het probleem in de software opgelost. Meer verhalen lezen over bitcoin? Neem dan een kijkje in het bitcoin nieuws op onze website.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment