Bitcoin halving binnen handbereik: nog 1 maand tot belangrijke dag

Louise de Graaf


Stilletjes komt de volgende Bitcoin (BTC) halving steeds dichterbij. Naar schatting is het nog zo’n 30 dagen voordat de schaarste van bitcoin een grote boost zal krijgen. De halving is een belangrijk fundamenteel onderdeel van Bitcoin en vindt eens in de vier jaar plaats. De crypto-wereld kijkt al geruime tijd uit naar kernmechanisme dat is ingebakken in de code van Bitcoin, dat in het verleden iedere keer tot de start van een gigantische bullrun heeft geleid.

Aftellen tot BTC halving

Het fenomeen halveert de beloning die miners ontvangen voor het toevoegen van nieuwe transactieblokken aan de blockchain. Hiermee wordt de snelheid verminderd waarmee nieuwe bitcoins in omloop worden gebracht. Momenteel verdienen miners 6,25 BTC met hun werkzaamheden, maar dit zal met de aanstaande halving worden teruggebracht tot 3,125 BTC.

De halving vindt niet precies om de vier jaar plaats. In de code van Bitcoin is namelijk vastgelegd dat de halving na iedere 210.000 transactieblokken plaatsvindt. Aangezien er ongeveer elke tien minuten een nieuw blok wordt aangemaakt, ligt er ruwweg vier jaar tussen de halvings.

De exacte datum van de volgende Bitcoin halving is geen exacte wetenschap vanwege het feit dat de blokproductiesnelheid verschilt. Hoewel het doel is om elke tien minuten een nieuw blok te creëren, varieert de werkelijke tijd die hiervoor nodig is. Om die reden verschillen ook de schattingen. Echter, nu de halving binnen handbereik ligt, lopen de schattingen logischerwijs niet meer zo uiteen.

Volgens de aftelklok van The Block vind de halving over 30 dagen plaats, op zaterdag 20 april. Volgens crypto exchange Binance zullen we echter nog een dag langer moeten wachten.

Effect halving op BTC koers

Inspelend op het economische principe van vraag en aanbod kan de halving logischerwijs een positief effect hebbenop de koers. Als de vraag naar bitcoin constant blijft of stijgt terwijl het aanbod van nieuwe bitcoins vermindert, zou de koers over het algemeen stijgen.

In het verleden werd iedere keer enkele maanden na de halving een nieuwe bullmarkt ingeluid, waarin de BTC koers zijn recordhoogtes ver overschreed.

Resultaten uit het verleden bieden echter nooit garantie voor de toekomst. Bovendien is er slechts weinig data om op te berusten, aangezien Bitcoin vooralsnog slechts drie halving heeft meegemaakt.

Wat de bitcoin koers na de halving in petto heeft, is dus nog allesbehalve een zekerheid. Het feit dat bitcoin voor het eerst in zijn geschiedenis een all-time high vóór de halving heeft bereikt, kan echter niet meer worden afgepakt.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Het bericht Bitcoin halving binnen handbereik: nog 1 maand tot belangrijke dag verscheen eerst op Crypto Insiders.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment