bitcoin herstellende na crash richting $61.000

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft vanochtend een forse uitglijder gemaakt. De grootste cryptocurrency op de markt zette gisteravond rond half zeven een daling in. Nadat de prijs zich gedurende de nacht naar de $61.000 begaf, begon de bitcoin koers vanochtend weer te herstellen. Momenteel staat bitcoin 2% hoger dan gisteren en is de crypto markt in zijn geheel eveneens gestegen.

Blik op de crypto markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie $2,53 biljoen dollar, wat 1,4% hoger is dan 24 uur geleden;
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin €58.800 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo;
 • De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is $64.000. Bitcoin heeft nu 49,7% van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren;
 • Er is voor 186,6 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dit is zo’n 13% lager dan gisteren.

De hardste stijgers, waaronder pepe (PEPE)

Door het herstel van bitcoin staat de crypto markt aardig in het groen vandaag. Meerdere altcoins en memecoins zijn in waarde toegenomen. De hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50 zijn als volgt:

 • Pepe (PEPE), met een stijging van 11,7% in de afgelopen 24 uur;
 • Toncoin (TON), met een stijging van 11,0% in de afgelopen 24 uur;
 • Fetch.ai (FET), met een stijging van 10,8% in de afgelopen 24 uur;
 • Stacks (STX), met een stijging van 6,9% in de afgelopen 24 uur;
 • Arbitrum (ARB), met een stijging van 6,2% in de afgelopen 24 uur;

Op de wekelijkse grafiek doet enkel stacks het goed met een stijging van 2,5% in zeven dagen. De andere tokens staan in de min, vergeleken met een week geleden.

De hardste dalers, waaronder aptos (APT)

Ondanks dat de crypto markt in het groen staat zijn er verschillende tokens gedaald. De schade valt echter mee; er zijn maar vijf cryptocurrencies hard gedaald. Deze tokens zijn de volgende:

 • Aptos (APT), met een daling van 10,5% in de afgelopen 24 uur;
 • Avalanche (AVAX), met een daling van 7,5% in de afgelopen 24 uur;
 • NEAR protocol (NEAR), met een daling van 5,4% in de afgelopen 24 uur;
 • The Graph (GRT), met een daling van 5,3% in de afgelopen 24 uur;
 • Fantom (FTM), met een daling van 4,3% in de afgelopen 24 uur.

Ondanks de dalingen staan alle vijf de tokens nog steeds in het groen vergeleken met een maand geleden. Fantom spant de kroon met een toename van 115% in 30 dagen.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Een van de belangrijkste nieuwsartikelen die vandaag op Crypto Insiders verscheen betreft Apple, YouTube en bitcoin. Steve Wozniak, een van de oprichters van Apple, klaagde in 2020 Google aan omdat hun dochteronderneming YouTube te weinig aan bitcoin scams zou doen. Deze rechtszaak won Wozniak niet, maar nu heeft de rechtszaak besloten dat YouTube wel aansprakelijk kan worden gesteld. Dat is voor Wozniak als het internet belangrijk.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.


Post Views: 131Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment