Bitcoin kan volgende week nieuw prijsrecord bereiken, zegt onderzoeker

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft na talloze vergeefse pogingen de afgelopen tijd eindelijk de grens van $70.000 weten te doorbreken. De afgelopen dag is de koers hard gestegen tot voorbij de $71.000, waardoor de all-time high weer akelig dichtbij is komen te liggen. Volgens de bekende crypto-analist Markus Thielen lijkt de kans groot dat het decentrale activum volgende week tot een nieuw prijsrecord zal stijgen, bij de publicatie van de nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers.

Bitcoin-koning Saylor betaalt miljoenen voor belastingontduiking

Bitcoin-koning Saylor betaalt miljoenen voor belastingontduiking

BTC kan wederom profiteren van inflatiedata

Vorige week verscheen Thielen, hoofd van 10x Research, ook al in het Bitcoin nieuws met de verwachting dat de bitcoin koers tot nieuwe hoogtes kan stijgen wanneer de inflatie in de Verenigde Staten op 12 juni gunstig binnenkomt.

In een nieuw rapport heeft de onderzoeker zijn vertrouwen geuit dat de Amerikaanse inflatie de komende tijd sterk af zal zwakken. Het optimisme van Thielen is gebaseerd op de recente significante daling in het aantal openstaande vacatures in de VS.

Het rapport van het U.S. Bureau of Labor Statistics over Job Openings and Labor Turnover (JOLT) van 4 juni liet zien dat er in april 8,1 miljoen openstaande vacatures waren, met ongeveer 0,8 werkloze personen per vacature. Dit is de hoogste verhouding sinds februari 2021.

Volgens Thielen zou dit de eerste economische indicator kunnen zijn die wijst op een economische vertraging, wat ‘’uiteindelijk zal leiden tot een lagere inflatie’’.

Of de consumentenprijsindex volgende week al lager uit zal komen dan vorige maand is natuurlijk nog een groot vraagteken.

Voor de maand april kwam de jaarlijkse CPI, zoals verwacht, op 3,4% binnen. De maandelijkse CPI steeg iets lager dan verwacht, met 0,3%. Deze gunstige data lieten de bitcoin koers destijds in korte tijd met bijna 7% stijgen. Thielen denkt dat een soortgelijk scenario op zal treden wanneer de inflatie op 12 juni op 3,3% of lager uit zal komen.

Bitcoin slechts een haar verwijderd van recordprijs

Met een huidige koers van grofweg $71.000 bevindt bitcoin zich slechts 4% onder zijn prijsrecord van nipt onder de $74.000, dat halverwege maart werd neergezet.

Nu het psychologische level van $70.000 eindelijk weer veroverd lijkt te zijn, heeft het sentiment op de cryptomarkt een flinke boost gekregen. Na maanden aan zijwaartse prijsactie lijken veel crypto-investeerders te hunkeren naar een nieuwe explosieve stijging. Of bitcoin nu zijn momentum vast kan houden is de grote vraag.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment