Bitcoin koers duikt onder $65.000, altcoinmarkt in vrije val

Louise de Graaf


De cryptomarkt is nog altijd niet uit zijn lijden verlost. Sterker nog, er is een nieuwe zware tik uitgedeeld aan bitcoin (BTC) wat de koers onder zijn eerdere dieptepunt van $65.000 heeft gedrukt. Het zijn momenteel echter de altcoins die extreem hard geraakt worden. De meeste grote altcoins hebben richting de 10% van hun waarde ingeleverd en staan op prijzen die sinds de bearmarkt niet meer gezien zijn.

BTC koers crasht na $67.000 test

Allereerst nemen we een kijkje bij de bitcoin koers, de aanstichter van de marktcorrectie. Bitcoin begon de dag gisteren op een prijs van enkele honderden dollars boven de $66.000, maar zakte langzaam maar zeker weg tot een dieptepunt van vlak boven de $65.000.

Toen de avond werd ingeluid, veerde de koers omhoog vanaf zo’n $65.200 tot een piek van boven de $67.000. Na heel wat uurtjes geconsolideerd te hebben rond de $66.500 lieten de bears in het holst van de nacht weer overtuigend hun kracht zien.

De koers maakte een uitglijder van grofweg 3% en dook onder zijn eerdere low van $65.000. Om precies te zijn werd de koers teruggebracht tot zo’n $64.500, waarna het niet lang duurde voordat de $65.000 weer werd gepasseerd.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De steunzone rond de $64.000 lijkt vooralsnog een verdere crash richting $60.000 te hebben voorkomen. Op de weg omhoog ligt rond de $66.000/$67.000 de eerstvolgende weerstand die bitcoin zal moeten overwinnen om weer enigszins positief momentum te kweken.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 65.497 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 61.258. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,10% in de min.

Altcoinmarkt omgetoverd in bloedbad

Bitcoin’s prijsdaling valt volledig in het niet wanneer de prestaties van altcoins erbij worden gehaald. De meeste top 100 altcoins hebben ten minste 10% van hun waarde ingeleverd, met dalingen die oplopen tot maar liefst 20%.

Veel mid-cap en low-cap munten zijn zelfs teruggevallen naar hun dieptepunten behaald tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022.

Binnen de top 10 grootste cryptomunten van de markt blijven de dalingen nog enigszins binnen de perken. Dogecoin (DOGE) spant met een daling van 9,49% de kroon. Ook cardano (ADA) en solana (SOL) zijn hard geraakt, met dalingen van respectievelijk 7,77% en 7,43%.

Ethereum (ETH), BNB (BNB) en ripple (XRP) houden zich verrassend sterk overeind. Ethereum (ETH) is met 3,49% onderuit gegaan, BNB is met 1,73% gedaald en XRP staat zelfs met 0,44% in de plus.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment