Bitcoin koers duikt onder $69.000, maar ethereum schiet de lucht in

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft gisteren zijn tweede achtereenvolgende groene week neergezet. Met een stijging van enkele procenten bevindt de koers zich nu op een cruciaal niveau. Na enkele dagen zijwaarts te hebben bewogen zal bitcoin spoedig weer zijn stinkende best moeten doen om niet het positieve momentum te verliezen. Ethereum (ETH) neemt momenteel het voortouw in de markt, met een mooie stijging van enkele procenten.

BTC koers licht onderuit

Bitcoin laat vooralsnog ook met de start van een nieuwe week weinig van zich horen. Vandaag zijn de Amerikaanse beurzen gesloten vanwege Memorial Day en dus zou bitcoin zijn lage volatiliteit van afgelopen weekend ook vandaag door kunnen trekken.

Al sinds vrijdagmiddag beweegt bitcoin zijwaarts om en nabij de $69.000, zonder al te veel prijsschommelingen. Ook de afgelopen dag heeft bitcoin weer weinig van zich laten horen. Rond middernacht heeft bitcoin daarentegen enkele klappen moeten incasseren waardoor de koers tot twee keer toe tot $68.300 daalde.

Na een herstel tot boven de $69.000 is de koers de afgelopen uren ook weer wat afgezwakt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Indien de koers een nieuwe low vestigt, is het in ieder geval zaak om boven het steunniveau van $67.000 stand te houden. Op de weg omhoog is het psychologische level van $70.000 belangrijk om te heroveren. Hierboven is de weerstandszone rond de $72.000 de laatste horde voordat de all-time high van $73.800 getest kan worden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 68.688 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 63.146 Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,71% in de min.

Ethereum knalt 4% omhoog

Terwijl bitcoin een kleine uitglijder maakt, staat ethereum juist significant in de plus. De koers van ethereum is de afgelopen 24 uur met 3,97% gestegen en komt momenteel uit op $3.902.

De rest van de top tien cryptomunten gaat stuk voor stuk bitcoin achterna met koersdalingen. Zo is solana (SOL) met 1,03% onderuit gegaan, ripple (XRP) met 2,05% en dogecoin (DOGE) zelfs met 4,02%.

Buiten de top tien trekt de op Ethereum gebaseerde memecoin pepe (PEPE) maar weer eens de aandacht. De altcoin, die op plek 19 staat binnen de cryptomarkt, is met bijna 12% gestegen de afgelopen dag.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment