Bitcoin koers faalt bij $62.000 en valt terug, altcoins onder druk

Louise de Graaf


Het gevaar is nog altijd niet geweken voor bitcoin (BTC). De bitcoin koers is er gisteren niet in geslaagd terrein te veroveren boven de $62.000, en is sindsdien teruggzakt tot onder de $61.000. Hoewel het zich nog altijd boven de steunzone rond $60.000 bevindt, houden crypto-investeerders hun adem in. De onzekerheid is ook goed terug te zien bij de rest van de markt, waar het gros van de altoins in het rood kleurt.

BTC duikt onder $61.000

De bitcoin koers bewoog gisteren veelal vlak onder de $62.000. In de middag waagde bitcoin een voorzichtige poging om voorbij de $62.000 te stomen, maar er bleek niet genoeg kracht achter de opwaartse beweging te zitten.

Sinds de gefaalde uitbraak hebben de bears het weer voor het zeggen. De koers werd in enkele uren teruggebracht tot nipt onder de $61.000, waar het zich tot op heden nog altijd bevindt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin lijkt zichzelf te hebben opgesloten in een nauwe prijsrange tussen grofweg $60.000 en $62.500. Mocht de koers dit bereik aan de onderkant verlaten, dan ligt een verdere daling richting $58.000 op de loer. Bij een opwaartse beweging ligt vlak boven de $64.000 de eerstvolgende weerstand.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 60.941 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 56.981. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,08% in de min.

Cryptomarkt in mineur, dogecoin en cardano dalen hard

Veruit de meeste altcoins gaan bitcoin momenteel achterna met een nipte prijsdaling. De totale crypto-marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met 1,1% gedaald tot $2,371 biljoen.

Binnen de top 100 cryptomunten blijven de dalingen beperkt tot maximaal 10%. Kijkend naar de tien grootste cryptomunten van de industrie dan is te zien dat de schade enigszins beperkt blijft.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 0,48% onderuit gegaan tot een huidige prijs van $3.372. Ook solana (SOL) en ripple (XRP) doen het beter dan bitcoin, met dalingen die voor beiden op minder dan 1% uitkomen. Toncoin (TON) kleurt zelfs nipt in het groen, met een stijging van 1,69%.

Dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) presteren het slechtst op het moment. Dogecoin heeft 3,39%  ingeleverd en cardano heeft 2,73% van zijn waarde verloren.

Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag 10 euro crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment