Bitcoin koers kan komende maanden verdubbelen, suggereert indicator

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is uitstekend aan een de nieuwe week begonnen, met een explosieve prijsstijging tot boven de $72.000. De komende maanden zou de koers echter nog veel harder kunnen ontploffen, volgens een bekende crypto-analist. Met een bekende indicator en historische koersprestaties als leidraad verwacht de expert in kwestie een prijs van boven de $140.000 in juli.


Bitcoin handelsinteresse piekt: futurescontracten op nieuw record

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

100% BTC prijsstijging op komst?

De pseudonieme crypto-analist TechDev liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat de bitcoin koers twee opeenvolgende maanden boven de bovenste Bollinger-band heeft afgesloten.

De Bollinger bands zijn een technische analyse tool, bedacht door John Bollinger in de jaren ‘80. De indicator vormt een ‘band’ rondom een moving average, op basis van volatiliteit. De bovenste band ligt twee standaardafwijkingen boven het voortschrijdende gemiddelde, en de onderste logischerwijs twee standaardafwijkingen eronder.

Wanneer de koers de bovenste band raakt of overschrijd, kan dit wijzen op een oververhitte markt. Anderzijds suggereert het raken of passeren van de onderste band dat het activum ondergewaardeerd is.

De analist vertelde zijn 445 duizend X-volgers echter dat bitcoin in het verleden iedere keer parabolisch steeg nadat het twee maanden boven de bovenste band had afgesloten.

In bitcoin’s gehele geschiedenis is dit 3 keer eerder voorgekomen. In 2013 steeg de koers vervolgens 200 procent in 1 maand, in 2017 schoot de koers in 2 maanden met 94 procent de lucht in en in 2020 met 105% in 3 maanden.

Mocht de geschiedenis in herhaling treden zou de koers vóór juli op zijn minst kunnen verdubbelen, wat een koers van minimaal $140.000 zou betekenen.

Het mag echter duidelijk zijn dat een dergelijke prijsrally niet gegarandeerd is. Dat de koers in het verleden op die manier heeft bewogen betekent niet dat het dit keer wederom het geval zal zijn.

Bitcoin koers bloeit weer

Met de Bitcoin halving in aantocht beloven het hoe dan ook interessante maanden te worden. Bitcoin lijkt vandaag definitief een punt te hebben gezet achter zijn mindere periode van de afgelopen weken. De koers staat namelijk op zijn hoogste prijs sinds 14 maart, toen een nieuwe all-time high van $73.800 werd bereikt.

Bitcoin heeft er nog nooit zo goed voor gestaan als nu zo vlak voor de halving, wat vraagtekens doet rijzen over het prijsverloop voor de komende maanden. Een stijging naar $140.000 binnen drie maanden is daarom zeker niet uitgesloten.


Post Views: 457

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment