Bitcoin koers kan nog verder dalen & dit is hoe

Louise de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) staat mogelijk op het punt van een verdere correctie, volgens een prominente crypto-analist. Dit komt door de huidige distributie van BTC-voorraad rondom de huidige prijsniveaus. Een belangrijke vraag is: kan bitcoin standhouden of zullen we een verdere daling zien?

Agent stopt bitcoin oplichting op video van bejaarde vrouw

Agent stopt bitcoin oplichting op video van bejaarde vrouw

Barrière voor de BTC koers

In een recente post op het X besprak de bekende crypto-expert Ali Martinez hoe de prijs van bitcoin nog verder zou kunnen dalen. De kern van deze sombere voorspelling draait om de gemiddelde kostenbasis van verschillende BTC-investeerders.

Uit gegevens van IntoTheBlock blijkt dat ongeveer 5,45 miljoen adressen samen ongeveer 3,03 miljoen BTC hebben gekocht in de prijsklasse van $64.300 tot $70.800. Volgens Martinez heeft dit geleid tot de vorming van een kritische ‘aanbodbarrière’ binnen dit prijsbereik.

Een aanbodbarrière verwijst naar een prijsklasse waarin een grote hoeveelheid crypto is verworven. Dit wordt relevant wanneer de bitcoin prijs onder dit niveau daalt, aangezien BTC-houders binnen deze barrière mogelijk gaan verkopen om hun verliezen te beperken. Dit kan leiden tot verhoogde verkoopdruk en mogelijk een sterkere prijsdaling voor de koning der crypto

Verhoogde verkoopdruk van BTC miners

Naast reguliere investeerders dragen ook bitcoin miners bij aan de verkoopdruk op de prijs van bitcoin. Recente on-chain gegevens tonen aan dat miners de afgelopen weken behoorlijk actief zijn geweest op de markt.

Volgens gegevens van IntoTheBlock hebben bitcoin miners sinds juni meer dan 30.000 BTC verkocht, wat een geschatte waarde van ongeveer $2 miljard vertegenwoordigt. Dit is het snelste tempo van daling in de BTC-reserves van miners in meer dan een jaar.

Deze verkoopgolf wordt toegeschreven aan de verminderde winstgevendheid van miners na het recente BTC halving. De vierde halving, die plaatsvond in april 2024, zorgde ervoor dat de beloning voor miners daalde van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Dit verminderde hun inkomsten aanzienlijk en dwong velen om een deel van hun BTC-voorraad te verkopen om operationeel te blijven.

Wat betekent dit voor de cryptomarkt?

De huidige situatie brengt aanzienlijke onzekerheid met zich mee voor de toekomst van bitcoin. Met een prijs die momenteel rond de $64.300 ligt, is er een reële mogelijkheid dat de verkoopdruk aanhoudt en de prijs verder omlaag duwt. Deze neerwaartse trend kan de marktstemming negatief beïnvloeden en paniekverkopen bij andere investeerders veroorzaken.


Post Views: 39

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment