Bitcoin koers keldert plots tot onder $61.000, altcoins houden stand

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft zijn eerdere bemoedigende prijsstijging weer volledig uitgeveegd. Bitcoin heeft gisteren in de avond en vannacht enkele rake klappen geïncasseerd wat de prijs onder de $61.000 heeft gedrukt. Een belangrijk steunniveau is niet in staat gebleken om een bloedbad te voorkomen, wat een forse domper is voor de bulls. Hoewel ethereum (ETH) ook flink onderuit is gegaan, houden veel grote altcoins zich daarentegen sterk overeind.

BTC koers verliest steun boven $62.000

De bitcoin koers bevond zich gisteren gedurende de ochtend en de eerste uurtjes van de middag vlak onder de $63.000. Al sinds maandag beweegt de koers hier veelal, op enkele kortstondige oplevingen tot bijna $64.000 na.

Iets voor 16:00 uur kreeg bitcoin zijn allereerste tik te verwerken. De koers verloor zijn steunniveau rond de $62.500 en daalde tot nipt onder de $62.000. Na geruime tijd hier op adem te zijn gekomen – tot diep in de nacht – kregen de bulls een nieuwe tegenslag.

Rond 03:30 uur vannacht maakte bitcoin namelijk een nieuwe duikvlucht tot onder de $61.000. Om precies te zijn heeft bitcoin een dieptepunt van $60.600 gevestigd. De koers bevindt zich al enkele uren onder de $61.000, en dus is een nieuwe low allesbehalve ver weg.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De koersdaling heeft bitcoin teruggebracht in zijn eerdere consolidatierange tussen grofweg $60.500 en $62.500. Nu de koers zich dicht bij de onderkant van het handelsbereik bevindt, zijn alle ogen gericht op de $60.500. Mocht de koers hier onverhoopt doorheen zakken, is het in ieder geval zaak om boven de low van $58.400 te blijven van vorige week.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 60.946 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 56.707. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,34% in de min.

Ethereum hard onderuit, maar cardano kleurt groen

Logischerwijs gaan de meeste altcoins bitcoin achterna met een prijsdaling. Een lichtpuntje is dat veel grote jongens zich momenteel sterker weten te houden dan de koning der cryptomunten.

Binnen de top 10 cryptomunten is iedere altcoin erin geslaagd om de afgelopen 24 uur beter te presteren dan bitcoin. Ethereum (ETH) en BNB (BNB) komen het dichtst in de buurt met prijsdalingen van iets minder dan 3%.

De rest doet het allemaal opvallend genoeg beter. Solana (SOL) en ripple (XRP) staan met minder dan 1% in de min en dogecoin (DOGE) met bijna 2%. Toncoin (TON) en cardano (ADA) kleuren zelfs groen met stijgingen rond de 1%.

Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag 10 euro crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment