Bitcoin koers klimt verder maar worstelt met $62.000, markt in twijfel

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is de afgelopen dag verder uit zijn diepe dal geklommen. De bitcoin koers heeft zelfs alweer de $62.000 kortstondig gepasseerd, maar is er nog niet geslaagd om hier terrein te veroveren. Hoewel de bears voor nu uitgeput lijken te zijn, en het weer de goede kant op beweegt, blijft er enige mate van onzekerheid heersen in de cryptomarkt. Bitcoin bevindt zich hoe dan ook nog altijd op glad ijs momenteel.

BTC stijgt, maar heeft moeite met $62.000

Na het dieptepunt van grofweg $58.400 op maandagavond is de bitcoin koers weer lekker bezig. Gisteren in de ochtendupdate kon je lezen dat bitcoin in rap tempo was herstelt tot boven de $61.000. De rest van de dag heeft bitcoin langzaam maar zeker zijn opwaartse mars voortgezet.

Bitcoin is er na steeds hogere pieken en dalen in geslaagd om de $62.000 meerdere keren te passeren. Bitcoin slaagt er echter maar niet in om lang boven de $62.000 stand te houden.

In het holst van de nacht heeft bitcoin een absolute piek van boven de $62.300 bereikt. Hier is de koers echter afgewezen, en teruggebracht tot ver onder de $62.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Ondanks de bemoedigende stijging sinds maandagavond bevindt de bitcoin koers zich nog altijd slechts nipt boven zijn steunzone van om en nabij de $60.000. Vooralsnog hebben de bulls zichzelf hier bewezen, maar het blijft wat dat betreft erg spannend. Indien bitcoin zijn herstel voortzet, ligt vlak boven de $64.000 de eerstvolgende obstakel.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 61.649 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 57.622. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,60% in de plus.

Altcoinmarkt kleurt voorzichtig groen

Het leeuwendeel van de rest van de markt gaat bitcoin achterna met een voorzichtige prijsstijging. Veel altcoins lijken een grotere beweging van bitcoin af te wachten, en staan met verwaarloosbare percentages in de plus.

De meeste top 10-cryptomunten zijn met minder dan 1% gestegen. Zo is ethereum (ETH) met 0,42% de lucht in geschoten, solana (SOL) met 0,94% en cardano (ADA) met 0,88%. Dogecoin (DOGE) spant vandaag de kroon met een waardestijging van 2,38%

Uitsluitend ripple (XRP) en toncoin (TON) kleuren in het rood, met dalingen van respectievelijk 0,63% en 1,36%.

Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag 10 euro crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 56

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment