Bitcoin koers maakt uitglijder, solana stijgt 9% tot opvallende piek

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) lijkt eindelijk zijn voet van het gaspedaal te hebben gehaald. Na dagen aan explosieve prijsstijgingen kleurt de koers vandaag rood. Desondanks blijft de koers sterk boven het psychologische level van 60.000 dollar. Binnen de rest van de markt heeft solana (SOL) zichzelf in de schijnwerpers gewerkt met een grote koerssprong. In deze marktupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin daalt 2,40%

De prijs van bitcoin bewoog gisteren langdurig vlak onder de 63.000 dollar, maar aan het eind van de middag bleek ’s werelds grootste crypto niet sterk genoeg te zijn om hier stand te houden.

Rond 17:00 uur maakte bitcoin een uitglijder, tot een absoluut dieptepunt van 60.460 dollar. Na een snel herstel tot een piek van zo’n 62.400 dollar beweegt de koers zijwaarts om en nabij de 61.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin leek op weg te zijn naar zijn hoogste maandelijkse sluiting ooit, maar de eerder genoemde correctie bracht roet in het eten. Desondanks is bitcoin met een indrukwekkende 43,78% gestegen de afgelopen maand.

Het markeerde bovendien de 6e achtereenvolgende groene maand. In de gehele geschiedenis wist bitcoin slechts 2 keer eerder 6 maanden op rij te stijgen. Mocht maart wederom positief eindigen, dan zou bitcoin geschiedenis schrijven.

Bij een verdere daling is het cruciaal voor bitcoin om boven de 60.000 dollar te blijven. Op de weg omhoog ligt vlak boven de 62.000 dollar de eerstvolgende belangrijke weerstand.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 61.614 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 56.888. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,40% in de min.

Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt:

Crypto top 10 kleurt rood, maar solana steelt de show

Het gros van de cryptomarkt staat momenteel op een iets lagere prijs dan gisteren. Binnen de top 10 cryptomunten kleuren alleen solana en avalanche (AVAX) groen.

Avalanche is de afgelopen 24 uur met 2,39% gestegen. Solana is de grote winnaar van vandaag met een stijging van 8,01%. Dankzij de grote sprong heeft solana zijn hoogste prijs sinds begin april 2022 bereikt.

De rest binnen de lijst was niet in staat aan een daling te ontsnappen. Zo heeft ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur 2,81% ingeleverd, is ripple (XRP) met 2,29% gedaald en cardano (ADA) met 2,40%.

Dogecoin (DOGE), dat gisteren ontzettend hard de lucht in schoot, is het hardst onderuit gegaan. De afgelopen dag is de koers van dogecoin met 8,44% gedaald.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment