Bitcoin koers schiet naar hoogste prijs in euro ooit

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft zijn vorige prijsrecord in euro doorbroken!

De bitcoin koers is zojuist de €60.000 gepasseerd, de hoogste prijs ooit voor BTC in euro.

In dollars komt bitcoin momenteel boven de $65.000 uit. De koers komt daarmee ook zeer dichtbij zijn record in dollars, die op $69.000 ligt.

Bitcoin heeft een zeer indrukwekkende maand achter de rug waarin het meer dan 50% steeg. De harde stijging heeft hoogstwaarschijnlijk met de drie volgende factoren te maken.

Ongekende prestaties van bitcoin ETF’s

De eerste factor is natuurlijk de lancering van de nieuwe bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s) in de VS.

Deze beursgenoteerde fondsen hebben met een ongekende snelheid in slechts anderhalve maand belachelijk veel kapitaal aangetrokken.

De ETF’s maken het voor particuliere beleggers in de VS makkelijker dan ooit om te investeren in bitcoin, maar ze openen ook eindelijk de deuren voor institutionele investeerders om te beleggen in bitcoin.

De hoop op renteverlagingen in 2024

De tweede reden is het macro-economische vooruitzicht. In 2022 kregen risicovolle markten, waaronder crypto, een zware klap te verduren.

Dat had te maken met de enorme renteverhogingen die centrale banken wereldwijd doorvoerden. Dat deden de centrale banken om de inflatie aan te vechten die door de corona steunpakketten hard was gestegen.

Dit jaar verwachten de financiële markten dat centrale banken hun rentes weer zullen verlagen en dat maakt risicovolle activa weer aantrekkelijker.

We zien echter dat de laatste tijd de inflatie toch hardnekkiger blijkt dan verwacht waardoor we mogelijk toch iets langer moeten wachten op de renteverlagingen.

De pre-halving bitcoin rally

Tot slot hebben we nog de derde factor voor deze bitcoin rally. Dat is waarschijnlijk de aanstaande bitcoin halving.

Naar schatting vindt in april de volgende halving plaats. Vanaf dan wordt de uitgifte van bitcoin gehalveerd en dat maakt mining veel duurder.

Deze halving ging in de vorige marktcycli altijd gepaard met enorme prijsstijgingen van bitcoin. Dat volgt meestal niet direct na de halving, maar met enige vertraging.

Wat we meestal wel zien is dat kort voor de halving een zogenaamde pre-halving bull-run plaatsvindt, en dat is marktfase waarin we ons nu bevinden.

Bitcoin koers op €60.177,50 op Bitvavo

Om precies te zijn komt de BTC koers op het moment van schrijven uit op €60.177,50 op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo.

Nog geen account bij Bitvavo? Maak via de onderstaande knop een account aan en ontvang 20 euro als welkomstcadeau.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 300Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment