Bitcoin koers verlaat ‘gevarenzone’, analist voorspelt saaie periode

Louise de Graaf


Net zoals in het verleden is de koers van bitcoin (BTC) direct na de halving flink onderuit gegaan. Volgens de gerenommeerde crypto-analist Rekt Capital bevond Bitcoin zich in eerdere cycli drie weken na de halving in een gevarenzone. Nu de koers echter weer ruim boven de $60.000 is gestegen, lijkt het erop dat de kritieke fase ditmaal vroeger is verlaten, aldus de expert.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

BTC koerscorrectie nu voorbij?

Rekt Capital, een bekende crypto-analist op socialmediaplatform X, heeft op basis van historische data bitcoin cycli opgedeeld in verschillende fases. Met de Bitcoin halving werd een 3-weekse gevarenzone ingeluid, die in het verleden forse koersdalingen teweegbracht tot onder de zogenoemde ‘re-accumulation range’.

Ook dit keer heeft bitcoin weer een flinke uitglijder gemaakt nadat de beloningen voor miners werden gehalveerd. Op het moment van de halving, op 19 april, stond de bitcoin koers om en nabij de $63.000. Begin vorige week dook de koers, net als in het verleden, onder zijn re-accumulation range, die door Rekt Capital is vastgesteld tussen grofweg $60.000 en $69.000. Om precies te zijn bereikte bitcoin afgelopen woensdag een bodem van zo’n $56.500.

De analist liet gisteren op X weten dat bitcoin wellicht vervroegd zijn gevarenzone heeft verlaten. Doordat de koers krachtig hersteld is sinds deze onder de $60.000 zakte, is Rekt Capital ervan overtuigd dat de volgende fase al enkele dagen eerder dan verwacht is ingezet.

Bitcoin accumulatie, dan parabolische fase

De volgende fase volgens Rekt Capital is de ‘post-halving re-accumulation fase’. Dit is zoals hij zelf omschrijft een periode van verveling, ongeduld en teleurstelling, gekenmerkt door zijwaartse prijsactie.

De re-accumulation fase heeft in het verleden enkele weken tot maanden geduurd en werd bovendien gevolgd door de parabolische bullmarkt. Rekt Capital denkt dat de Bitcoin halving ook dit keer weer tot een explosieve prijsstijging zal zorgen, al zullen investeerders wellicht dus nog wat geduld moeten hebben.

Vooralsnog vertoont bitcoin’s prijsactie opvallend veel overeenkomsten met eerdere cycli. Zo heeft bitcoin ook dit jaar in aanloop naar de halving een grote prijsstijging doorgemaakt gevolgd door een correctie. Dit zegt echter nog niets over wat de koers de komende tijd in petto zal hebben.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment