Bitcoin komt groen het weekend uit, AI-crypto stijgen als raketten

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) maakte afgelopen week nog een forse duik, maar de koers kon tegen het weekend weer sterk herstellen.

Langzaamaan zien we ook het marktsentiment weer verbeteren. De markt komt opvallend groen het weekend uit, vooral AI-projecten trekken momenteel flink aan.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Bitcoin koers sluit eindelijk week in het groen

Bitcoin viel afgelopen week helemaal naar $56.500, de laagste prijs sinds februari. Daar maakte bitcoin echter een sterke stuiter en schoot snel terug omhoog.

De $64.500 blijft echter veel weerstand bieden. Dat was de prijs waar bitcoin vorige week werd afgewezen voordat de koers een harde duik maakte. Het is nu ook het niveau waar de koers momenteel tegen aanloopt en nog niet lukt te breken.

Desondanks sloot bitcoin de week af in het groen en dat is voor het eerst sinds maart.

De Fear & Greed Index wijst weer op ‘hebzucht’, wat duidt op een verbeterend marktsentiment.

Bitcoin moet 200 moving average breken voor nieuwe all-time high

Mocht de $56.500 de nieuwe bodem zijn, dan bitcoin mogelijk doorschieten naar een nieuwe all-time high van $87.000, aangezien daar het 161,8% Fibonacci-niveau ligt, zegt analist Caleb Franzen.

Dan moet bitcoin nu wel eerst door de zogeheten 200 moving average cloud op de 4uurs grafiek breken.

Dat is het gebied tussen de simple moving average en de exponential moving average. Deze ligt momenteel tussen de $64.000 en $65.000.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

AI-cryptomunten stijgen als raketten

Veel altcoins trekken vandaag sterker aan dan bitcoin. Bitcoin staat 1,5% in de plus vandaag, maar voor ethereum (ETH) is dat al 3% en voor toncoin (TON) bijna 7%.

De sterkste stijgers op de markt vandaag zijn verreweg de munten van AI-projecten. Zo stijgt in de top 100 the graph (GRT) met 9,2% naar $0,2967. Render (RNDR) staat al bijna 11% in de plus en komt op $10,13 uit.

SingularityNET (AGIX) stijgt ook met bijna 11% naar $1. Fetch.ai (FET) staat 11,5% in de plus en stijgt naar $2,45.

Tot slot hebben we nog worldcoin (WLD), de cryptomunt van OpenAI en ChatGPT oprichter Sam Altman. WLD stijgt met 18,5% naar $6,02.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment