Bitcoin komt groen ‘t weekend uit, maar altcoins als solana vangen klappen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) verloor vorige week ongeveer 5% van zijn waarde en daalde naar de $60.000. Gedurende het weekend vond de koers eindelijk weer wat grip en stabiliteit. Veel altcoins komen echter rood gekleurd het weekend uit.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin komt stijgend het weekend uit

Bitcoin lijkt inmiddels langzaamaan de $61.000 te heroveren. De koers steeg gisterenavond kort naar een piek van $61.900, zakte vanochtend terug naar $60.750 en klopt momenteel bij de $61.200 aan.

Om precies te zijn komt de BTC prijs op het moment van schrijven uit op $61.219 op Bybit powered by SATOS en €56.828 op Bitvavo.

Daarmee staat bitcoin vandaag net 0,2% in de plus. Analist Axel Adler Jr. schreef gisteren dat de $61.200 nog als support diende voordat de koers er toch doorheen zakte.

Dit niveau zou nu kunnen veranderen in weerstand als de koers er niet snel doorheen breekt. Dit lijkt op het moment van schrijven te lukken.

Ondertussen schrijft de Nederlandse analist Maartun dat het erop lijkt dat lange termijn houders gestopt zijn met het verkopen van hun bitcoin. Dat is meestal een positief teken voor de koers.

CPI kan deze week voor volatiliteit zorgen

Aanstaande woensdag kan het overigens weer spannend worden voor bitcoin. Dan wordt namelijk de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd.

Mochten deze inflatiecijfers sterk van de verwachting afwijken, dan kan dat een sterke reactie op de financiële markten veroorzaken. Bitcoin werd in de afgelopen jaren na CPI vaker zeer volatiel. Klik hier om hierover meer te lezen.

Bitcoin koers stijgt hard na rentebesluit, maar daalt weer tot $57.000

Bitcoin koers stijgt hard na rentebesluit, maar daalt weer tot $57.000

Altcoins komen rood het weekend uit

Terwijl bitcoin enigszins stabiliseert, starten veel altcoins deze week direct een stuk slechter. In de top 10 daalt vandaag ripple (XRP) met 2,5%, dogecoin (DOGE) met 3,8% en solana (SOL) zelfs met 5%. Alleen toncoin (TON) weet de trend te trotsteren en staat 2,6%  in de plus.

De top 100 ziet er echter nog wat somberder uit. Veel AI-projecten als fetch.ai en singularitynet (AGIX) staan meer dan 5% in het rood. Ook memecoins op het Solana-netwerk dalen fors met dogwifhat (WIF) die 7% in de min staat.

De grootste verliezers vandaag zijn echter ribbon finance (RBN) met een daling van 8%, immutablex met 8,5% en akash network (AKT) met zelfs 8,8%.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 262

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment