Bitcoin leeft weer op en markt kleurt groen

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is op dit moment in gevecht om de $65.000 weer te trotseren na fors te zijn gezakt de afgelopen tijd. Vandaag kleurt de koers weer groen en is er een mooie stijging zichtbaar. Ook altcoins profiteren van dit hernieuwde sentiment.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 2,8% gestegen tot $2,45 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €60.576 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 1,01%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $64.622.

Dat is alweer een stuk hoger dan het dieptepunt van net onder de $60.000 zondagavond, maar dat wil niet zeggen dat het moeilijkste gedeelte achter de rug is. Wel is er een zone van steun ontstaan rond de $63.500. Het zal erg belangrijk zijn om hier niet opnieuw onder te geraken stelt Crypto Insiders Premium analist Ivan Lagana:

“BTC heeft vannacht de laatste low eruit getikt en is sindsdien flink gestegen. We zien hierbij dat de $63.500 een belangrijke support zone zal zijn. Dit is dus een belangrijk level om in de gaten houden voor verdere continuatie omhoog.”, aldus Ivan

De hardste stijgers, waaronder dogwifhat

De hardste stijgers uit de top 50 grootste cryptocurrencies zijn alsvolgt:

 • dogwifhat (WIF) is met 18,2% gestegen tot $3,01
 • Internet Computer (ICP) is gestegen met 9,2% tot $13,62
 • Uniswap (UNI) is gestegen met 5,1% tot $7,56
 • Solana (SOL) is gestegen met 5,8% tot $146,53
 • Cardano (ADA) is gestegen met 5,8% tot $0,474

Bovenaan de lijst vinden we opnieuw de populaire memecoin WIF. Deze token heeft een tijdje terug de markt als een storm veroverd, maar moest vervolgens een behoorlijk stap terug doen. Met een stijging van bijna 20% lijkt er echter weer volop vertrouwen te zijn in het verdere koersverloop van de memecoin.


Crypto Radar: bitcoin koers daalt tot kritieke zone, markt onzeker

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

De hardste dalers, waaronder MKR

Wat betreft dalers valt het vandaag behoorlijk mee. Er zijn niet echt grote uitschieters te zien. Dit zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur:

 • Maker (MKR) daalde met 6,3% tot $2.976
 • Kaspa (KAS) daalde met 4,4% tot $0,114
 • NEAR Protocol (NEAR) daalde met 2,7% tot $5,62

Dat zijn allemaal niet echt uitzonderlijke dalingen. Als we breder naar de markt kijken zijn we zelfs dat slechts 9 altcoins uit de top 50 momenteel in het rood staan. Een overwegend. goede dag voor deze cryptomunten dus

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!


Bitcoin koers sluit week bemoedigend af, markt nog onzeker

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft uiteraard te maken met de halving die op de agenda staat voor vannacht. Over slechts een paar uur tijd is het zo ver. Na vier jaar wachten is het tijd voor een nieuwe halving, mogelijk met grote impact op de koers.

De beloning voor miners gaat van 6,25 naar 3,125 BTC, wat simpel gezegd betekent dat er minder nieuwe bitcoins bijkomen dan voorheen. Dat zou volgens de wet van vraag en aanbod goed moeten zijn voor de koers. Of dat ditmaal ook zo gaat zijn zullen we spoedig te weten komen.


Post Views: 2Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment