Bitcoin maakt nieuwe beangstigende daling onder $55.000, markt reageert

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft een prima weekend achter de rug maar heeft met een flinke domper de nieuwe week ingeluid. Terwijl men met enig optimisme uitkeek naar het begin van deze week, heeft bitcoin in slechts enkele uren het sentiment drastisch veranderd. De wekelijkse candle biedt bovendeel de nodige reden tot zorg voor bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

BTC koers sluit week onder support

Bitcoin deed de afgelopen dagen zijn stinkende best om de bloederige daling van donderdagnacht weg te spoelen. Vrijdag vroeg in de ochtend werd een dieptepunt van vlak boven de $53.000 bereikt, maar met de vrijdagmiddagborrel stond de bitcoin koers alweer ruimschoots boven de $56.000.

Hoewel bitcoin doorgaans weinig volatiliteit vertoont in het weekend, schoot de koers op zaterdagmiddag alsnog de lucht in. Bitcoin passeerde zelfs de $58.000 en bereikte een piek van bijna $58.500. In de avond dook de koers echter alweer onder de $58.000, wat het begin markeerde van een nieuwe neerwaartse trend.

Pas gisteren in de middag zakte bitcoin tot onder de $57.000. Na middernacht ging het snel en daalde de koers in een mum van tijd enkele procenten tot enkele honderden dollars boven de $54.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin heeft de afgelopen week onder een belangrijk steunniveau gesloten, wat wijst op mogelijk meer pijn de komende weken. Voor nu zijn alle ogen gericht op de eerdere bodem van afgelopen vrijdag rond $53.350. Rond de $50.000 ligt bovendien een belangrijke steunzone, die zomaar nog eens opgezocht kan worden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 55.416 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 51.210 Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,96% in de min.

Altcoins volgen bitcoin met diepe dalingen

Zoals gewoonlijk bepaalt bitcoin de koers van zo’n beetje de gehele cryptomarkt. Bitcoin’s prijsval heeft namelijk ook de rest van de markt in mineur gebracht.

De gehele top tien cryptomunten kleurt rood. Uitsluitend BNB (BNB) is erin geslaagd om percentagegewijs minder in te leveren dan bitcoin, met een daling van 2,34%.

De rest doet het stuk voor stuk slechter dan de koning der cryptomunten. Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 3,89% onderuit gegaan en komt momenteel uit op $2.912. Solana (SOL), ripple (XRP) en cardano (ADA) zijn allemaal rond de 5% gedaald. Dogecoin (DOGE) is de grootste verliezer binnen de lijst met een daling van 6,41%.

Memecoins pepe (PEPE) en dogwifhat (WIF) zijn het hardst geraakt binnen de bredere top 100 met dalingen die beide nipt de 10% overschrijden.

Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag 10 euro crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 689

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment