Bitcoin nadert mijlpaal & president Biden in dilemma

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert

Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert

President Biden heroverweegt wet

Op 16 mei 2024 keurde de Amerikaanse Senaat met een meerderheid de Congressional Review Act goed om de nieuwe beleid van de SEC (SAB 121) ongedaan te maken. Het wetsvoorstel kreeg 60 tegen 38 stemmen en ontving brede steun van zowel Democraten als Republikeinen, maar er was enorme kritiek vanuit de cryptogemeenschap. SAB 121 vereist dat bedrijven, waaronder banken, crypto-activa die ze namens klanten houden, zowel als activa en als verplichtingen op hun balans registreren

President Biden had eerder gedreigd het besluit om SAB 121 ongedaan te maken door het congres te vetoën. Dit creëert een dilemma voor Biden, vooral omdat ook belangrijke Democratische leiders zoals Chuck Schumer de wetgeving steunen, maar de cryptogemeenschap in het land fel tegen is. De American Bankers Association dringt er bij Biden op aan om het wetsvoorstel te ondertekenen om consumenten te beschermen. De SEC zou SAB 121 kunnen intrekken om een veto te vermijden, wat de last van Biden’s beslissing zou wegnemen.

Golden Cross voor BTC

Bitcoin (BTC) vertoont sterke bullish signalen, waaronder een naderende ‘golden cross‘ op lagere tijdframes. Een golden cross ontstaat wanneer een kortetermijn-gemiddelde boven een langetermijn-gemiddelde kruist, wat vaak een stijging in de prijs aangeeft. De laatste keer dat dit gebeurde, in oktober vorig jaar, steeg BTC met 170%. Analisten wijzen ook op andere signalen zoals de Ichimoku Cloud-indicator, die eerder leidde tot een stijging van meer dan 60%.

Bovendien lijkt de $60.000 grens, eerder een weerstand, nu als ondersteuning te fungeren. Dit alles suggereert een potentiële verdere stijging voor bitcoin, ondanks dat de prijs nog onder de all-time highs van 2021 en 2024 ligt.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance CEO geeft tipje van de sluier

Changpeng “CZ” Zhao, voormalig CEO van Binance, werd op 30 april veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf wegens het niet handhaven van een effectief anti-witwasprogramma. Tijdens zijn strafperiode, die nog niet is vastgesteld, overweegt Zhao een schrijfproject. Hij blijft actief op sociale media en lanceerde een educatieprogramma voor jongeren genaamd Giggle Academy. Nu geeft hij een tipje van de sluier over een mogelijk ‘schrijfproject’ waar hij aan zal beginnen. Wat dit precies in gaat houden is niet bekend, maar naar eigen zeggen heeft CZ meer dan genoeg tijd om aan iets te beginnen tijdens zijn strafperiode.

Zhao, met een geschat vermogen van $33 miljard, zal een van de rijkste personen zijn die ooit naar de gevangenis gaat. Zijn advocaten benadrukten het risico op diefstal en afpersing vanwege zijn status, wat mogelijk bijdroeg aan de uitgestelde gevangenschap. Zhao betaalde eerder een boete van $50 miljoen en Binance stemde in met een schikking van $4.3 miljard met Amerikaanse autoriteiten.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment