Bitcoin onderuit, maar memecoins schieten de lucht in

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) steeg gisteren voor de zoveelste keer in korte tijd tot een nieuw prijsrecord, maar is vandaag met zo’n 2% gedaald. De cryptomarkt kleurt nipt in het rood, maar verschillende altcoins zijn alsnog als een raket de lucht in geschoten. Memecoins stelen de show momenteel in het cryptoland, met stijgen die oplopen tot tientallen procenten.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,85 biljoen dollar, wat 0,3% hoger is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 65.487 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 71.207 dollar. Bitcoin heeft nu 49,5% van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren.
 • Er is voor 165,29 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag, 16,7% minder dan gisteren.

De hardste crypto stijgers, waaronder dogwifhat (WIF)

Niet iedere altcoin trekt zich iets aan van bitcoin’s lichte prijsdaling. Sterker nog, een handjevol munten staat op een fors hogere prijs dan gisteren. Zoals wel vaker de afgelopen tijd zijn het de memecoins die de leiding nemen in de markt. De grootste top 50 stijgers zijn dogwifhat (WIF), pepe (PEPE) en solana (SOL). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Dogwifhat (WIF): +32,29%
 • Pepe (PEPE): +15,27%
 • Solana (SOL): +6,09%
 • Dogecoin (DOGE): +5,73%
 • Polkadot (DOT): +3,15%

De stijging van WIF lijkt lijkt herleid te kunnen worden tot een opvallende stunt vanuit de gemeenschap. Dogwifhat fans willen de mascotte van de munt, een shiba inu, met een hoed op vertonen op de zogeheten ‘sphere’ in Las Vegas.

Het streven was om 650.000 dollar hiervoor te verzamelen, maar inmiddels staat de teller al voorbij de 700.000 dollar. Het heeft de koers laten ontploffen tot zijn hoogste prijs ooit.

De hardste crypto dalers, waaronder bittensor (TAO)

Het leeuwendeel van de altcoins is onderuit gegaan de afgelopen dag, met dalingen die oplopen tot wel 10%. De grootste top 50 dalers zijn bittensor (TAO), toncoin (TON) en lido dao (LDO). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Bittensor (TAO): -9,44%
 • Toncoin (TON): -7,99%
 • Lido dao (LDO): -7,54%
 • Thorchain (RUNE): -7,14%
 • Optimism (OP): -7,05%

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

MicroStrategy, met afstand de grootste beursgenoteerde bitcoin houder ter wereld, heeft aangekondigd nog eens 500 miljoen dollar op te halen om zijn bitcoin-bezit uit te breiden.

Eerder deze week investeerde de Amerikaanse softwareleverancier al 800 miljoen dollar in bitcoin door converteerbare obligaties te verkopen, en nu wil het op dezelfde manier 500 miljoen (of zelfs meer) in ‘s werelds grootste crypto steken.

Momenteel bezit MicroStrategy 205.000 bitcoins, wat tegen de huidige koers een astronomische waarde draagt van zo’n 15 miljard dollar.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto op Bitvavo

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment